Pénz nélkül is végigcsinálja a választási évet a Jobbik

Pénz nélkül is végigcsinálja a választási évet a Jobbik

Szilágyi György, a Jobbik szóvivője (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogadta a Jobbik szombatra összehívott rendkívüli kongresszusa azt az alapszabály-módosítást, amely lehetővé teszi, hogy a párt esetleges felszámolása esetén tagjaik lényegében egy új párt létrehozásában vehessenek részt. A Magyar Hang már beszámolt róla, hogy a Jobbikot akkor érintheti a felszámolás, ha nem kapnak részletfizetést az Állami Számvevőszék által kiszabott legutóbbi, több százmilliós bírságra.

Szilágyi György, a párt szóvivője a kongresszus után azt mondta, hogy a jobbikosoknak egy új pártba való belépésre csak „különösen indokolt esetben” van lehetőség. Ráadásul csak olyan szervezetről lehet szó, amely ezután alakul és a Jobbik elnöksége írásban az engedélyét adja hozzá. A politikus egyúttal hangsúlyozta, hogy ők nem erre készülnek, a párt harcolni akar.

Szilágyi György arról is beszélt, hogy a kongresszuson elfogadtak egy kiáltványt, amelyben szerepel – többek között –, hogy ha nulla forintból is kell kampányolniuk az idei évben esedékes európai parlamenti és önkormányzati választásokon, akkor úgy fogják megtenni. Az uniós voksolás tétjének egyúttal azt nevezte, hogy a Fidesz vajon be tudja-e tiltani őket. Amennyiben ugyanis szerinte sokan fognak a Jobbikra szavazni, akkor a hatalom nem mer majd a betiltásuk mellett dönteni.

Új párt alapításán is gondolkodnak a Jobbikban | Magyar Hang

Már készülnek a felszámolásra: a párt alapszabályának módosításával tennék lehetővé a koordinált átigazolást egy új szervezetbe.

A kongresszuson – a politikus beszámolója szerint – érezhető volt a küldötteken, hogy a Jobbik nem roppant meg, és elszántabb, mint valaha volt. – Kimondhatjuk, a Jobbik egyik fő erénye a kitartás – összegezte, hozzátéve, hogy „nem hátrálnak meg, küzdeni fognak az utolsó csepp vérükig is.” Beszámolt arról is, hogy az elmúlt időszakban 44 új tagszervezetük alakult és 400 új ember csatlakozott hozzájuk. Az a céljuk, hogy a következő tíz hónapban még kétszer ekkora erősödést tudjanak felmutatni.