„Pintér volt az utolsó csepp a pohárban, ráadásul mérgező csepp”

„Pintér volt az utolsó csepp a pohárban, ráadásul mérgező csepp”

Simkó Edit tanár beszél a Hadházy Ákos által meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beadja lemondását Simkó Edit, aki korábban iskolájában egyedül kezdett polgári engedetlenségbe, majd felszólalt több tüntetésen is – az erről szóló Facebook posztját a 24.hu vette észre.

A pedagógus azt írta, hogy „Pintér volt az utolsó csepp a pohárban, ráadásul mérgező csepp”. – Egy tudatlan ember teljes dilettantizmusa és gonoszsága tükröződik legújabb ötletéből – írta, arra a hírre utalva, hogy a belügyminiszter rendszerszintű, éves belső teljesítményértékelés bevezetését tervezi a tanároknál. – A besúgást, a nemtelen versengést fogja generálni egy rakás éhbérért dolgoztatott rabszolga között, akik majd összevesznek a koncon, mint munkatáborosok a fűrészporkenyéren, vagy káposztatorzson – vélekedett.

Simkó Edit szerint mindez nem a harc föladása, hanem felerősítése. Mostantól nem „csak” az oktatásért harcol, hanem „az embertelen, elnyomó rendszer ellen is”. Szavai szerint ugyanis ha ezt a rendszert tovább szolgálja, magát árulja el, és mindazokat, akikkel kapcsolatba kerül. – Egy újabb áttét lennék egy rákbeteg szervezetben – fogalmazott.

Címkék: Simkó Edit