Rogán Antalt és Pokorni Zoltánt is várja a korrupciógyanús ügyeket vizsgáló fővárosi bizottság

Rogán Antalt és Pokorni Zoltánt is várja a korrupciógyanús ügyeket vizsgáló fővárosi bizottság

Parkoló autók Budapesten (Fotó: Takács Kitti)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly október óta a héten először ülésezik a Fővárosi Közgyűlés Vizsgálóbizottsága, amely a Momentum kezdeményezésére jött létre, és a korrupciógyanús ügyeket hivatott kivizsgálni – olvasható a párt közleményében. 

Mostanáig az elrendelt veszélyhelyzet miatt nem ülésezhetett a testület, a munka a háttérben azonban folyt. Így több ezer oldalnyi dokumentumot szereztek be olyan ügyekben, mint a főváros patkánymentesítése, az állatkerti Biodóm építése, a budapesti parkolási rendszer negyedszázadának áttekintése, a Rácfürdő projekt áttekintése, a hármas és négyes metró beruházása, a fővárosi elektromos jegyrendszer, a Bálna eladása, a BKV körüli botrányok, valamint a Combino villamosok beszerzése. 

A csütörtöki ülés napirendjén a a budapesti és kerületi parkolási rendszerek elmúlt 25 éves működése szerepel, amellyel kapcsolatban Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester, az ügy vizsgálatának koordinátora meghallgatásra hívta az ügyben érintett cégvezetőket, politikusokat. Így például Rogán Antal, Pokorni Zoltán, Láng Zsolt és Bácskai János korábbi, illetve jelenleg is hivatalban lévő polgármesterek is meghívást kaptak az ülésre.