Szájer József lemondott díszpolgári címéről, a fideszes polgármester már el is fogadta

Szájer József lemondott díszpolgári címéről, a fideszes polgármester már el is fogadta

Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Terror Háza Múzeumban tartott ünnepségen, ahol átvette a Petőfi-díjat, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését 2019. december 2-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott soproni díszpolgári címéről Szájer József – jelentette be a város fideszes polgármestere a Facebook-oldalán csütörtökön.

„Tisztelt Soproni Polgárok! Szájer József levélben hozta tudomásunkra, hogy lemond Sopron városától kapott díszpolgári címéről. A döntését tudomásul vettük és elfogadtuk. Az erről szóló határozat a veszélyhelyzet miatt polgármesteri hatáskörben született meg” – fogalmazott közleményében Farkas Ciprián.

Mint ismert, a Fidesz alapemberének számító Szájer József vasárnap nyújtotta be lemondását európai parlamenti mandátumáról, akkor azt állította, ez hosszas döntési folyamat eredménye, egyre nagyobb lelki tehert jelentenek neki a politikai küzdelmek. Ám kedden kiderült: lemondását megelőzően két nappal a belga rendőrök egy a kijárási korlátozások miatt illegális szexorgián kapták el, ahonnan menekülni próbált az ereszcsatornán át. Még drogot is találtak Szájer hátizsákjában, ám a politikus állította: nem tudja, az hogyan került oda, ő nem fogyasztott drogot, és bár hajlandó lett volna magát drogtesztnek is alávetni, ezzel nem éltek a rendőrök. Az ügy hatalmas botrányt okozott nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi szinten is, még a Ryanair is ezzel viccelődve kínált akciós brüsszeli repjegyeket. Szerdán pedig Szájer kilépett a Fideszből.