Százan estek egymásnak Kerepesen – Lövések is dördültek

Százan estek egymásnak Kerepesen – Lövések is dördültek

Az elfogás pillanatai (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két család tagjai, nagyjából száz ember feszült egymásnak még szombaton este Kerepesen, az összetűzésben fegyverek is előkerültek. A rendőrök többeket elfogtak, de senki sincs rács mögött.

Lövések és egy jelentős tömeg összetűzése miatt hívták ki a rendőröket még szombaton este Kerepesen a Gyár utcába, a történteket most hozta nyilvánosságra a hatóság. Mint írták, körülbelül 100 ember feszült egymásnak a helyszínen: két család tagjai között fajult a vita dulakodássá, majd előkerültek a fegyverek. A kiérkező rendőrök szétválasztották, majd egymástól távol tartották a még akkor is egymásra acsarkodó tömeget.

A fegyveresek a rendőrök kiérkezésekor egy ingatlanban rejtőztek el, ezért minden egyenruhás golyóálló mellényt is felvett. Azt látták, hogy a házban legalább két férfi bújt el, a kezükben fegyver és úgy tűnt, azokat éppen megtöltik. A többszöri felszólítás ellenére sem működtek együtt a hatósággal, ezért a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit kérték a helyszínre. A TEK speciálisan képzett emberei nem sokkal később elfogták az addig a házban bujkálókat. Egy 50 éves férfit és 23 éves fiát előállították, ahogyan egy harmadik társukat is, aki egyébként könnyebb sérüléseket szenvedett a mellkasán és a nyakán. Két fegyvert is lefoglaltak, azokról kiderült, hogy gáz- és riasztófegyverek.

A környéket a rendőri intézkedéssorozat befejezése után – a közbiztonság és a köznyugalom fenntartása érdekében – az egyenruhások később visszatérően ellenőrizték. További intézkedésre már nem volt szükség.

A gyanú szerint két család között alakult ki a vita. Az elfogott apa és társa célzottan lőttek haragosaik felé, míg a fiú a kerítésre felállva, apja fegyverével vaktában adott le lövéseket a tömeg irányába. Még egy kard is előkerült. A rendőrség tudomása szerint összesen hárman sérültek meg: az egyik gyanúsított, illetve egy 26, és egy 30 éves utcabéli férfi.

A három előállított férfit fegyveresen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Letartóztatásuk indítványozását az ügyészség nem látta indokoltnak, ezért az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

Frissítés: Kerepes polgármestere kedd délután közleményt adott ki, mint írta, felháborította az ügyészség döntése, mely szerint szabadon engedték a gyanúsítottakat. A polgármester szerint „szabadlábra helyezésükkel veszélyben érzi magát Kerepes lakossága. Félő a bűnismétlés és az ehhez hasonló agresszív bűncselekmények újbóli elkövetése. Továbbá felmerül a szökés lehetősége és tanúk befolyásolása is, hiszen a tömegverekedésben több mint 100 fő vett részt.”

Címkék: Kerepes