Szellemi honvédő díjat kapott a CÖF-tól Szijjártó Péter

Szellemi honvédő díjat kapott a CÖF-tól Szijjártó Péter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját a Novotel Budapest Congress Center Bartók termében 2022. december 8-án. Mellette Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke (b) és Fricz Tamás, a CÖF-CÖKA kurátora. (MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön adta át Szellemi honvédő díját Budapesten a kormányközeli és rendszeresen békementeket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) és társszervezete a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA). 

Díjat kapott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki többek között a következőket mondta a díj átvételekor: „Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk.”

Panaszkodott Brüsszelre is: „Brüsszelből pedig gyakorlatilag most már nincsen a politikai zsarolásnak olyan fajtája, amelyhez ne folyamodtak volna hazánkkal szemben”. 

Szavai szerint a helyzet nehéz a globális válságok kereszttüzében, a nemzetközi nyomásgyakorlás közepette, azonban messze van a reménytelentől, az eddigi eredmények bizakodásra adnak okot. Mint mondta, a magyar válságkezelés soha nem volt beilleszthető a fősodorba, de mindig sikeres volt. „Mindig támadtak minket, de mégis minden egyes válságból erősebben kerültünk ki” – állította.

Szijjártó Péter úgy vélekedett, hogy jelen helyzetben a kormánynak nem lehet fontosabb dolga, mint még keményebben dolgozni az ukrajnai háború diplomáciai rendezése érdekében. „Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni” – hangsúlyozta, miközben arról nem beszélt, hogy akkor a magyar kormány miért állít vagy tesz olyanokat, amelyek az agresszor Oroszország támogatásaként foghatók fel.  

Végül a tárcavezető megjósolta, hogy a következő időszakban is „súlyos támadásokra” kell készülni, persze Brüsszel és a nemzetközi liberális propagandagépezet részéről.

Hogy az Orbán-kormány brüsszelezéséről hogyan vélekednek Brüsszelben, arról ITT olvashatnak. Szijjártó Péter köszönőbeszédét pedig ITT tekintheti meg videón.