Szerda estére hirdettek kormányinfót

Szerda estére hirdettek kormányinfót

Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és a Nemzeti Pedagógus Kar közötti együttmûködési megállapodás aláírásán a minisztérium könyvtártermében 2023. augusztus 17-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma 18:30-kor Kormányinfó Gulyás Gergely és Csák János miniszter urakkal – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerda délelőtt a Facebookon. A kormányinfót általában csütörtökön szokták tartani, de azon csak Gulyás Gergely vesz részt, hogy Csák János kulturális és innovációs miniszter is ott lesz, azt valószínűsíti, hogy az ő területét érintő bejelentés várható.

A Telex emlékeztetett, hogy Csák János délelőtt Gulyás Gergellyel együtt részt vett a Karmelitában azon a megbeszélésen, amin Orbán Viktor Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikust fogadta. Ezen szó volt a Krausz vezette Molekuláris- Ujjlenyomat Kutató Központ (CMF) 2030-ig tartó stratégiai céljainak megvalósításához szükséges intézkedésekről, ez alapján véglegesíti a kormány azt az előterjesztését, amely a kutatások további kormányzati támogatását célozza.