Szolgáltatóváltás miatt végszámlát kapnak az ELMŰ-ÉMÁSZ-tól a fogyasztók

Szolgáltatóváltás miatt végszámlát kapnak az ELMŰ-ÉMÁSZ-tól a fogyasztók

Vezetéktartó oszlop, amelyen távvezetékeket feszítenek ki a Duna felett Magyarország és Szlovákia között, Gönyű közelében 2021. március 2-án (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember 1-jétől az MVM Next veszi át az egyetemes áramszolgáltatást az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatási területén. A szolgáltatóváltás miatt az érintett, zömében lakossági ügyfelek augusztus 31-i dátummal végszámlát kapnak majd. 

A cég közleménye szerint a szolgáltatóváltás a villamosenergia-ellátást nem érinti, és nem vonatkozik az Elmű-Émász-szal jelenleg is versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre – számukra továbbra is a vállalat biztosítja változatlanul a villamosenergia-szolgáltatást.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. februárban jelentette be, hogy visszaadja a villamos energia egyetemes szolgáltatási engedélyét. Ezt követően a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozatban jelölte ki az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-t az ELMŰ-ÉMÁSZ villamos energia egyetemes szolgáltatásra jogosult – döntően a lakossági ügyfélkörbe tartozó – ügyfeleinek átvételére.

A szeptember elsejétől esedékes szolgáltatóváltás nincs hatással a villamos energia árára, azt továbbra is a megszokott díjakon számlázza majd az új szolgáltató – hívják fel a figyelmet.

A lehető legpontosabb elszámolás biztosítása érdekében, az ELMŰ-ÉMÁSZ és az MVM Next arra kérik az ügyfeleket, hogy augusztus 1. és 28. között olvassák le és adják meg mérőállásukat az ELMŰ-ÉMÁSZ telefonos vagy online ügyfélszolgálatán, illetve az EnergiApp mobilapplikációban.

Azt is hozzátették, ha nem adják le az aktuális mérőóraállást, akkor a szolgáltató az utoljára leolvasott, vagy korábban diktált állás alapján és a fogyasztási szokásoknak megfelelően, szolgáltatói becsléssel határozza meg a végszámla összegét.

A közleményben felhívták arra is a figyelmet, hogy a számlák kiegyenlítésével kapcsolatos szabály, hogy minden számlát annak a szolgáltatónak kell befizetni, amely azt kiállította. Tehát az Elmű-Émász-tól kapott számlákat szeptember 1. után is még a régi szolgáltató felé kell rendeznie. Ugyanez érvényes a részletfizetési megállapodásokra is: ha az ügyfél még az Elmű-Émász-szal kötött ilyet, akkor továbbra is neki fizeti a fennmaradó részleteket. Abban az esetben, ha valakinél lejárt tartozás miatt kikapcsolta a szolgáltatást a jelenlegi szolgáltató, a visszakapcsolást csak akkor tudja majd intézni az MVM Nextnél, ha tartozását már rendezte az Elmű-Émász felé.

A szolgáltatóváltással kapcsolatos további információkról még itt és itt lehet tájékozódni.