Szoros versenyben, de a momentumos Tóth Endre előzi a DK-s Molnár Gyulát

Szoros versenyben, de a momentumos Tóth Endre előzi a DK-s Molnár Gyulát

Tóth Endre (Tóth Endre / Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A momentumos Tóth Endre nyerné az előválasztást Budapest XXII. kerületében a DK jelöltjével, Molnár Gyulával szemben – derül ki az Iránytű Intézet friss felméréséből, amely a Magyar Hang birtokába jutott. Budapest 18-as számú választókerületében Tóthot pártján kívül a Jobbik, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Új Világ Néppárt támogatja, Molnárt pedig a liberálisok.

A kutatás szeptember 10. és 15. között készült 850 fő bevonásával. Közülük összesen 451 személy akart kormányváltást, így az előválasztással kapcsolatos kérdéseket csak nekik tették fel.

Az eredmények szerint a kormányváltásra vágyók 40 százaléka Tóth Endrét választaná, 38 százalékuk Molnárt, míg 22 százalék bizonytalan volt. Ugyancsak a kormánypártokat leváltani kívánók között kérdezték meg, mennyire találják rokonszenvesnek 1-től 100-ig a jelölteket, ahol a 100 jelenti a legrokonszenvesebbet. Itt Tóth Endrét a válaszadók 66-ra pontozták, Molnár Gyulát csak 57-re.

Ki győzhetné le a Fidesz jelöltjét?

A felmérés arra is kitért, kire szavaznának a választók a Fidesz jelöltjével, Németh Zsolttal szemben – itt értelemszerűen mind a 850 fő véleményére kíváncsiak voltak a kutatók. Az eredmények szerint ha Tóth Endre hívná ki Némethet, akkor 48 százalékot kapna a momentumos politikus, 39-et a kormánypárti, míg a bizonytalanok száma 13 százalék lenne.

Míg Tóth kilenc százalékkal verné Némethet, addig Molnár Gyula már csak hat százalékkal. Ugyanis ha a DK-s és a fideszes jelölt között kell választani, a válaszadók 47 százaléka döntene előbbi politikus mellett, míg Németh csak 41 százalékot kapna, miközben 12 százalék lenne a bizonytalanok aránya.