Több budapesti kerület 3-3 milió forinttal támogatja Iványiékat

Több budapesti kerület 3-3 milió forinttal támogatja Iványiékat

Iványi Gábor (Fotó: Gulyás Balázs / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A főváros novembertől átveszi a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és az Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalanellátásban dolgozó munkavállalóit – közölte Szaniszló Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi frakcióvezetője, XVIII. kerületi polgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón, megismételve Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes korábbi bejelentését.

A politikus a sajtótájékoztatón arról beszélt, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület hosszú évek óta végez karitatív, szociális tevékenységet, amely nélkül Budapest szociális ellátása nem lenne teljes. Hozzátette: a MET egyházi státuszának megvonása óta többmilliárd forint támogatást nem kapott meg az egyház, ami a magyar kormány felelőssége. Közölte: ezért a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy fog dönteni, hogy novembertől átveszi a MET és az egyesület hajléktalanellátó intézményének dolgozóit. Hozzátette: emellett a kerületi felhívással fordultak a polgármesterekhez, hogy egyszeri, hárommillió forintos támogatással járuljanak hozzá az októberi munkabérhez és közterheihez, a DK polgármesterei pedig elsőként csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője be is jelentette, hogy Zugló és a főváros is segít Iványi Gáboréknak . A politikus hangsúlyozta: a fővárosnak és a fővárosi kerületeknek szolidárisnak kell lenniük a MET-tel és az Oltalom Karitatív Egyesülettel, és ki kell venniük a részüket a szolgáltatás megmentéséből. Jelezte: Zugló polgármestereként kezdeményezi – és ezzel a koalíciós partnerek is egyetértenek –, hogy a kerület hárommillió forint eseti támogatással járuljon hozzá a szolgáltatás megmaradásához. Közölte: a kormánynak fel kell hagynia „Iványiék vegzálásával”, és szorgalmazta, hogy a kormány ne vonja el a fővárostól a szolidaritási adót, amely ebben az évben 58 milliárd forint.