Több mint 7 milliárd forintot költött a kormány a bombás nemzeti konzultációra

Több mint 7 milliárd forintot költött a kormány a bombás nemzeti konzultációra

A kormány nemzeti konzultációs levelei a szankciókról (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvánosságra hozta a kormány a Miniszterelnöki Kabinetiroda által 2022 őszén kötött szerződéseket. A Hvg.hu ezek alapján igyekezett összesíteni a legutóbbi, bombás nemzeti konzultáció költségeit. Októberben nettó 3,417 milliárd forintot, míg decemberben nettó 1,26 milliárd forintot költött az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok” ellátására a Balásy Gyula tulajdonában lévő New Land Media Kft.-nél és a Lounge Design Kft.-nél. Ez a 4,67 milliárd forint tehát a bombás plakátkampányra ment el.

A hétvégén pedig nyilvánosságra hozta a kormány, hogy mennyibe került a konzultációs ívek postai, illetve nyomdaköltsége, ez több mint 2,7 milliárd forint volt így már meg is haladtuk a hétmilliárd forintot. A portál azonban hangsúlyozza, hogy ez még valószínűleg nem a végleges költsége a legfrissebb nemzeti konzultációnak, hiszen az online térben lezajlott reklámkampányra költött összeget még nem ismerjük.