Lassan ötödik napja nem tudni, lemond vagy lemondott-e Palkovics László

Lassan ötödik napja nem tudni, lemond vagy lemondott-e Palkovics László

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond a Semmelweis Egyetem 2021/2022-es tanévének ünnepélyes megnyitóján Budapesten, a Művészetek Palotájában 2021. szeptember 1-jén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már négy teljes és egy fél nap is eltelt azóta, hogy a teljes sajtót végigszántotta Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondásáról szóló információ, ám érdemi és egyértelmű reakció a kormány részéről azóta sem érkezett.

Habár Orbán Viktor a hír kirobbanásakor éppen úton volt Üzbegisztánba, azóta a kormányfő ott is részt vett több programon, hazajött és még egykori óvodáját is meglátogatta. Mindezt úgy, hogy egyetlen szót sem ejtett egyik miniszterének az esetleges távozásáról, kérdezni pedig tőle – ahogy általában – az elmúlt napokban sem volt lehetősége a sajtónak.

Palkovics László, akiről tehát továbbra sem tudni, hogy távozni akar-e a kormányból vagy sem, szintén hallgat napok óta. Csak annyi biztos, hogy múlt pénteken elmaradt egy esemény, amelyen az eredeti tervek szerint ő is részt vett volna.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, múlt szerdán elsőként konkrét forrás megjelölése nélkül a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) írta ki a Facebook-oldalára, hogy lemondott posztjáról Palkovics László technológiai és ipari miniszter. Ettől kezdve egyre több forrás számolt be ugyanerről, a hírek szerint a háttérben az energetikai terület áll: a 24.hu információi szerint a miniszterelnök elfogadta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatát, amelyben egy külön energetikai minisztérium felállítását indítványozta, ez viszont azt jelentette, hogy Palkovics László tárcáját megfosztják az energiaügyek felügyeletétől.

A Magyar Hang kereste az ügyben a Miniszterelnökséget, ahonnan annyit közöltek, hogy „a kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk”. Kerestük a Technológiai és Ipari Minisztériumot is, ám onnan azóta sem érkezett válasz.

Ugyanakkor hétfőn délelőtt kiderült, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 12.15-kor rendkívüli bejelentést tesz, nem kizárt, hogy a miniszter sorsa kapcsán.

Frissítés: Gulyás Gergely bejelentette Palkovics távozását.

Címkék: Palkovics László