Toroczkaiék mindenképp demonstrálnak Törökszentmiklóson

Toroczkaiék mindenképp demonstrálnak Törökszentmiklóson

Toroczkai László (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindenképpen megtartjuk a demonstrációnkat Törökszentmiklóson – ezt Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke jelentette be a Facebookon. Kérdéses, hogy mi fog történni, hiszen a rendőrség korábban megtiltotta a vonulásukat.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy a Mi Hazánk erődemonstrációt hirdetett május 21-én estére, alig néhány nappal az európai parlamenti választások előtt, mégpedig a Betyársereggel közösen. Az apropót egy helyi bűncselekmény adta: egy férfi minden ok nélkül rátámadt több emberre is, ráadásul úgy, hogy korábban már tett hasonlót, mégis, szabadlábon lehetett. De Toroczkai László azt is itt említette, hogy már 2005-ben is lehetett hallani arról, hogy „két cigány család terrorizálta a települést”, és hiába választottak meg egy jobbikos polgármestert, azóta is áldatlan állapotok vannak.

A Törökszentmiklós Rendőrkapitányság ugyanakkor megtiltotta a vonulásos rendezvényt. Szerintük ugyanis „joggal feltételezhető, hogy az kimondottan félelemkeltésre, a közösség egyes tagjai elleni erőszakra történő burkolt felhívást hordoz magában”. Még azt is megvizsgálták, hogy tervezett menet útvonalán ugyan „jelentős számú nemzetiség, kisebbség nem található, azonban egyes lakóépületekben, ingatlanokban élnek olyan személyek, akik annak vallják magukat”.

„Hogyan tudna minket pénzelni a Fidesz?" | Magyar Hang

Az EP-választáson fog kiderülni, hogy van-e létjogosultsága a Mi Hazánknak - mondta Toroczkai László, akivel a voksoláson induló jelöltekkel készített interjúsorozatunk részeként beszélgettünk. Állítja, néhány tízmilliójuk van a kampányra, ha pedig valaki szerint ez a pénz a Fidesztől van, akkor tegyen feljelentést. EP-ráhangoló (7.). Részletek a Magyar Hang május 3-i 2019/18.

Mindezek ellenére közölte most azt Toroczkai László, hogy megtartják a demonstrációt, a rendőrségi döntés miatt pedig bírósághoz fordulnak. – Már az is nekünk köszönhető, hogy az ügyészség megváltoztatta korábbi vérlázító döntését, így végül letartóztatták ezt a közveszélyes bűnözőt – utalt a korábban már említett férfire. Egyúttal – mint írta – vár egy cigány vezetőt, aki „a fenyegetőzések helyett végre arra szólítana fel, hogy a cigányság az ilyen, az utcán ártatlanokat szórakozásból megtámadó bűnözőket vesse ki magából, és ne a becsületesen dolgozókat”.

Lapunk már kereste az ügyben a törökszentmiklósi polgármestert, aki egyelőre nem reagált.