Tovább bonyolítják a benzinkutasok dolgát Rogánék

Tovább bonyolítják a benzinkutasok dolgát Rogánék

Benzinkút a befagyasztott benzinárak után (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egy csütörtök esti háttérbeszélgetésen – ahová a sajtószabadság jegyében nem hívták meg a Magyar Hangot – részletezte, mire számítson az autós, ha holnaptól tankolni akar.

A Portfólió beszámolója szerint Rogán arról beszélt, azért van szükség arra, hogy néhány óra alatt lehetetlenné tegyék a külföldiek hatósági áras tankolását, mert ha napjaik lennének felkészülni a változásra, akkor felhalmozás indulna be. Ebben egyébként van valami, arról, hogy az éjfélig hátralévő néhány órában mekkora roham indult Románia és Szlovákia irányából a magyar benzinkutakra, itt írtunk.

A beszélgetésen az is kiderült, a benzinkút bejáratánál található, az útról látható totemoszlopoknál csak a hatósági árat lehet feltüntetni. Aki viszont odaáll a kútoszlophoz, az már a magasabb, piaci árat látja majd. Erről a változásról, illetve hogy a magyar rendszámmal rendelkező autósoknak a kedvezményes árat kell felszámítani az autóba tankolt benzin után, hirdetményben kell tájékoztatni a vásárlót.

Vagyis a tankolás közben más, magas piaci árat fog látni az autós, a fizetésnél azonban a literenkénti 480 forintos árra fogják visszaállítani a vásárolt benzin minden literjét, ha magyar.

A jogosultságot a magyar rendszámmal tudja ellenőrizni a benzinkutas, amennyiben viszont mégsem, akkor a forgalmi engedély felmutatásával is igazolhatja a vezető, hogy az autó magyar bejegyzésű.

A kormány azzal is tisztában van, hangzott el a beszélgetésen, hogy mindent kétséget kizáróan vitánk lesz erről az EU-val.