Tovább fogy a Jobbik

Tovább fogy a Jobbik

Jobbikos zászlók (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból – közölte Bogdán Szabolcs, a párt korábbi debreceni elnöke. Azt írta, hogy már a legkisebb esélyét sem látja, hogy valaha is visszatérhetnek arra az útra, amelyet a párt alapító okirata világosan kijelölt. – A legutóbbi kongresszus óta tapasztalt folyamatok – bolsevik típusú leszámolások, a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása – mind abba az irányba mutatnak, hogy számomra a jelenlegi elnökséggel való együttműködés nem lehetséges – közölte.

Bogdán Szabolcs egyúttal jelezte, hogy rajta kívül öt másik debreceni jobbikos is jelezte már felé, hogy hasonlóan látják a pártban kialakult helyzetet és ők kilépnek.

A január végén lezajlott tisztújítás óta – amikor Jakab Pétert elnökké, csapatának tagjait pedig az elnökségbe választották – komoly mozgások vannak a pártban. Ennek megértéséhez sokat segít az a beszéd, amelyet Jakab Péter a kongresszuson zárt körben elmondott, ám azóta már kiszivárgott. A politikus ott arról beszél, hogy többen hátba szúrták, Szávay-klánt emlegetett, illetve több jobbikost is megnevezett, mint akikben szerinte nem bízhat.

Szávay István kilépett a Jobbikból | Magyar Hang

Azóta a pártból többeket kirúgtak, voltak pedig, akik maguktól mentek el. Így például Bencsik János, aki a Jobbik frakcióját hagyta ott. Ő azzal indokolta a lépését, hogy „a Jobbik tisztújító kongresszusán Jakab Péter és Gyöngyösi Márton politikai bosszúhadjáratot hirdetett mindazon jobbikos vezetők és munkatársak ellen, akik nem az ő csapatukat erősítették”. Kedden elhagyta a pártot a Jakab Péter belső ellenzékének vezetőjeként számon tartott Szávay István is, ő viszont már nem magyarázta meg a lépését.

Címkék: Jobbik, Jakab Péter