Újabb cinikus válasz Gulyás Gergelytől arra, miért nem engedik be a Magyar Hangot a kormányinfóra

Újabb cinikus válasz Gulyás Gergelytől arra, miért nem engedik be a Magyar Hangot a kormányinfóra

A Miniszterelnöki Kabinetiroda bejárata, itt tartják a kormányinfót, ahova lapunkat nem engedik be (Fotó: Magyar Hang/Bodacz Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezúttal sem engedték be a Magyar Hang újságíróját a Gulyás Gergely által tartott kormányinfóra, ráadásul a miniszter – két másik szerkesztőség felvetésére – cinikus válasszal próbálta ezt megmagyarázni.

Meghívót nem kaptunk és habár a részvételi szándékunkat jelző emailt elküldtük, lapunk munkatársa – az elmúlt hetekhez hasonlóan – ezúttal sem juthatott be a kormányinfóra.

Az RTL Klub munkatársa ezért megkérdezte Gulyás Gergelytől, hogy ez miért van. A Miniszterelnökséget vezető miniszter először azt a nehezen érthető választ adta, hogy más szerkesztőség kollégája úgyis felteszi a Magyar Hang kérdéseit. Amikor erre az újságíró meglepődve visszakérdezett, Gulyás Gergely már arról beszélt, hogy nagyjából tízszer annyi orgánum venne részt a tájékoztatón, mint amennyi hely van.

Ráadásul a kormánytag szerint azzal sem lehet vádolni őket, hogy ne lenne ott „valamennyi jelentős ellenzéki” sajtótermék, így „ha az olvasottságot nézzük, a döntés helyes és indokolt”. Itt az RTL Klub riportere ismét visszakérdezett: „Ezek szerint a teremben ne lehetne találni olyan médiumot, amelynek alacsonyabb lenne az olvasottsága a Magyar Hangénál?”. Gulyás Gergely erre azt válaszolta, hogy lehet, hogy találni, „ám olyat biztosan nem talál, aki nagy jelentős befolyással rendelkezik a magyar médiában és ne lenne itt”. A Magyar Hang egyébként a második legolvasottabb közéleti hetilap.

Megkapta a miniszter azt a kérdést is, hogy vajon Orbán Viktor a „sajtószabadságot bizonyító” újságárusi látogatásán vásárolt-e Magyar Hangot, ám erre nem tudott válaszolni.

Az RTL Klub kérdései után Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő felszólította a következő kérdezőt, a Magyar Fórumot.

Később a 24.hu munkatársa kifejezetten arra kérdezett rá, hogy amennyiben a jövő heti kormányinfón is lesznek üres székek – ahogy most is –, akkor már beengedik-e a Magyar Hang újságíróját. Gulyás Gergely azonban érdemi válasz helyett csak azt mondta, hogy az ülhet be, akinek a regisztrációját elfogadják. Ám arról már nem beszélt, hogy a regisztrációhoz meghívót kell küldeniük, amit nem tesznek. A miniszter azzal hárította a felelősséget, hogy ezt nem ő intézi és abszurdnak tartja, hogy ne lenne teljes körű a kormányinfó.

Gulyás Gergely végül még azzal is odaszúrt, hogy Karácsony Gergely főpolgármester hasonló jellegű tájékoztató összehívását sürgette, ahol „nem fogják megkérdezni, hogy a Dörmögő Dömötört meghívják-e”.