„Unokázós” banda tagjait kapták el – Videóval

„Unokázós” banda tagjait kapták el – Videóval

Forrás: police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoportja 2020. június 2-án este közös akciót hajtott végre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóival, mert információ merült fel arra, hogy egy unokázós bűncselekményekre szakosodott csoport tagjai Kistarcsán készülnek átverni egy idős embert. – számol be róla a police.hu.

A nyomozók 21 óra 50 perckor egy kistarcsai parkolóban állítottak meg egy autót, melynek utasainál több mint 1 millió forintot és ékszereket találtak; a rendőrök L. Cintiát és két társát, B. Attilát és B. Jánost elfogták.

A nyomozók kiderítették, hogy az autóban talált pénzt és ékszereket nem sokkal korábban csalták ki egy idős nőtől a már bevált unokázós módszerrel; a kistarcsai asszonyt kora este egy angliai telefonszámról hívta fel egy ismeretlen férfi, és az unokájának adta ki magát. Azt mondta, hogy balesetet szenvedett, összetört egy drága autót, és a kárt a helyszínen kell rendeznie. Az álunoka azt kérte az asszonytól, hogy szedjen össze minél több pénzt és ékszereket, majd adja oda annak a nőnek, akit érte küld. A sértett összeszedte a megtakarított 1 millió forintját és ékszereit, majd egy szatyorba tette, és lakása előtt átadta a csomagért érkező futárnak, L. Cintiának.

Egy nappal később a nyomozók a kistarcsai csalás helyszínének közelében elfogott L. Cintiát, B. Attilát és B. Jánost a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. 

A nyomozók az eljárás során azonosították azt a férfit is, aki a gyanú szerint a csalások elkövetéséhez a futárt beszervezte; a 18 éves M. Gábor László – miután látta, hogy keresik a rendőrök – 2020. június 5-én 18 órakor feladta magát a X. kerületi Rendőrkapitányságon, ahol a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A BRFK nyomozói a kistarcsai csalás sértettjének hiánytalanul visszaadták a pénzt és az ékszereket.   

 

Címkék: bűnügy, unokázás