VG: váratlanul Budapestre jön és rendkívüli bejelentést tesz a Ryanair vezére

VG: váratlanul Budapestre jön és rendkívüli bejelentést tesz a Ryanair vezére

(Forrás: Ryanair.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden Budapestre érkezik, és rendkívüli bejelentést tesz Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója – tudta meg a Vg.hu. Mint a portál írja, egy sajtómeghívó révén értesültek erről amelyből kiderül, hogy Michael O’Leary keddre egy fővárosi hotelben sajtótájékoztatót hív össze. Egyelőre nem tudni, miről lesz szó, de van néhány aggasztó előjel.

A Ryanair-vezér ugyanis a minap Brüsszelben járt, ahol közölte: a belga kormány által áprilisban bevezetett, 2–10 euró költségű – a magyar különadónál kisebb – repjegyadó, valamint az ottani üzemeltetői költségek növekedése miatt teljesen kivonulnak a belga főváros repteréről. 

Ezt megelőzően, még szeptember elején pedig azt jelentette be a Ryanair-vezérigazgató, hogy az athéni jelenlétüket is felszámolják idén október és jövő március közt. 

Jól ismert, hogy az ír fapados légitársaság alaposan összerúgta a patkót a magyar kormánnyal is az extraprofitadó miatt, amelyet többek közt a légitársaságokra is kivetettek. A nyár folyamán komoly adok-kapok zajlott a kormány részéről Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter valamint Michael O’Leary között. Így például Európa legnagyobb fapados légitársaságának vezetője a különadót bejelentő miniszterről azt mondta: „Nagy Márton egy komplett idióta. Nem tudjuk megérteni azt az érvelését, hogy »extraprofit különadót« kell kivetni a légiiparra, amikor az elmúlt évben rekord veszteségeket szenvedtünk el a Covid és az ukrajnai háború miatt.”

A szócsata végül augusztusban azzal zárult, hogy a Ryanair 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott, amelyet követően a vezérigazgató bejelentette, hogy ősztől kezdve csökkentik a Budapestre menő és Budapestről induló járataik számát.