Vasárnap és hétfőn is lehetnek zivatarok

Vasárnap és hétfőn is lehetnek zivatarok

Viharfelhők. Képünk csak illusztráció (Fotó: Anandu Vinod / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Alpokalja és az Északi-Középhegység nagyobb részének kivételével ismételten egyre többfelé alakulhat 25 fok felett a napi középhőmérséklet, amelynek értéke vasárnap főként délkeleten, hétfőn az Alföldön már nagyobb területen érheti el, haladhatja meg a 27 fokot – közölte a HungaroMet.

Vasárnap a déli, kora délutáni óráktól főként az ország északkeleti felén, – Borsodban, Szabolcsban – számíthatunk zivatarokra, amelyek túlnyomó része az esti, éjszakai órákban megszűnik. Hétfőn csaknem országszerte kedvezőek lesznek a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyek elszórtan fordulhatnak elő, ekkor viszont már kevésbé ígérkezik határozottnak az esti lecsengés. Az erősebb zivatarcellákat erős, viharos (50-70 km/h) széllökések, jégeső, illetve lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék, esetleg felhőszakadás (25-30 mm) kísérheti.

Címkék: időjárás, jégeső, vihar