Vasútvonalak és autópálya-pihenő működését is akadályozzák az erős szél miatt kidőlt fák

Vasútvonalak és autópálya-pihenő működését is akadályozzák az erős szél miatt kidőlt fák

A veszprémi vasútállomás 2023. február 2-án (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zirc és Veszprém, valamint Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszok közlekednek, az M1-es autópálya Hanság pihenőjét pedig mindkét irányban lezárták fakidőlések miatt – közölte a Mávinform és az Útinform szombat délelőtt.

A Mávinform közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy szombat reggel fakidőlés miatt leszakadt a felsővezeték Dombóvár alsó és Csoma-Szabadi között. A helyreállítás délre várható, ezért Domóvár és Kaposvár között pótlóbuszokat állítanak forgalomba. Az átszállások miatt a Dombóvár-Gyékényes vonalon 60-90 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani – hívták fel a figyelmet.

Szintén fakidőlés miatt a Bakonyban is vonatpótló autóbuszok közlekednek a Győr-Veszprém vonalon, Zirc és Veszprém között – írta a Mávinform egy másik bejegyzésben, amelyet az MTI is idézett. Egy másik bejegyzés szerint pedig szombat délelőtt feszültségkimaradás miatt Tatabánya és Oroszlány között pótlóbuszok közlekednek, az S12-es vonatok csak a Déli pályaudvar és Tatabánya között járnak.

Az Útinform tájékoztatása szerint az M1-es autópálya lébényi szakaszán, a 150-es kilométerszelvényben lévő Hanság pihenőt mindkét oldalon lezárták, mivel a viharos erejű szél egy nagyméretű fát kidöntött az elektromos vezetékre, és ezért szünetel az áramszolgáltatás.