Videón buzdítanak az SZFE hallgatói: álljunk ki az egészségügyi dolgozók mellett

Videón buzdítanak az SZFE hallgatói: álljunk ki az egészségügyi dolgozók mellett

A színművészeti egyetem hallgatóinak sajtótájékoztatója az SZFE előtt (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismert színművészekkel – többek közt Halász Judittal és Jordán Adéllal – készült videón buzdítanak a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói: álljunk ki az egészségügyi dolgozók mellett, ismét tapsoljuk meg őket esténként nyolcórakor.

– Tavasszal volt egy szokásunk: esténként megálltunk egy pillanatra, és az egészségügyi dolgozókra gondoltunk. Most igazán nagy a baj, ha lehet, még nagyobb szükségük van a szolidaritásunkra. Emlékezzünk erre a gesztusra, kezdjük el újra – legyen ez az első lépés afelé, hogy megmutatjuk, mellettük állunk, szóval és tettel, ahogyan csak tudunk – írták.

Az SZFE hallgatói mintegy 70 napon át tartották blokád alatt egyetemük épületét, miután a kormány érdemi egyeztetések nélkül alakította át az intézményt. Végül a koronavírus miatti intézkedésekkel összhangban elhagyták az épületet.