Világgazdaság: meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot

Világgazdaság: meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot

Hitelre várva a bank előtt (Fotó: Shutterstock)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kormányzati körökből származó információik szerint a kormány döntött a hitelmoratórium feltételekkel történő meghosszabbításáról – állítja a Világgazdaság.

Mint írták, ahhoz, hogy a továbbiakban is lehessen élni a moratórium lehetőségével, több feltétlenek kell megfelelni. Egyrészt élhetnek a moratóriummal továbbra is a nyugdíjasok, a gyermeket nevelők és azok a magánszemélyek, akiknek az előző évhez képest csökkent a keresete. Ami a vállalkozásokat illeti, azok kérhetik a hosszabbítást, akiknek az árbevétele 25 százalékkal esett az előző évhez képest.

Fontos, hogy nem hosszabbítják meg a bankok automatikusan a hitelmoratóriumot, ezt külön kérvényeznie kell annak, aki továbbra sem kíván törleszteni, ezt majd online is meg lehet tenni. 

A lap úgy tudja, a hosszabbítás jövő év júliusig lesz érvényben.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese kedden azt mondta, a nemzeti konzultáció eredménye szerint a kitöltők 91 százaléka értett egyet a moratórium meghosszabbításával. 

Címkék: hitelmoratórium