Visszaszólt Kocsis Máté: Jakab alkalmazottat nem az eszéért szeretik

Visszaszólt Kocsis Máté: Jakab alkalmazottat nem az eszéért szeretik

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Fotó: Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb csörte bontakozott ki Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője között. Ezúttal Jakab Péter állította: Kocsis, aki Józsefváros országgyűlési képviselője, „siralmas” munkát végez a nyolcadik kerületben.

Ezt Kocsis nem hagyta szó nélkül. – Jakab alkalmazottat nem az eszéért szeretik, és a bohóc szerepet sem véletlen kapta. Ellátogatott most a nyóckerbe, ahol áldatlan állapotokat talált. Gyorsan írt is nekem, hogy ez milyen siralmas. Egyetértek vele, de szóljon már valaki szegény bohócnak, hogy már két éve Pikó Andrásnak hívják a polgármestert. Igazán tudhatná, Gyurcsány szolgái mindketten. Ha fel tudná fogni valamikor Jakab, hogy mi a dolga egy polgármesternek, akkor forduljon hozzá bizalommal. A hazudós polgármesterünktől meg is kérdezhetné, hogy miért lett sokkal rosszabb hely a nyolcadik kerület mióta ő vezeti, és miért csapta be szinte mindenben a kerületieket – írta Kocsis, majd felsorolta, szerinte milyen problémák vannak a kerületben.

Posztját azzal zárta: „Mögöttünk volt teljesítmény a kerület fejlesztésében, a barátaitok mögött csak a szégyen, a leépülés, az újbóli gettósodás, a tízmilliós közbeszerzési bírságok, leállított programok vannak. Jó, hogy épp most nem voltak veled a verőlegényeid, amikor házhoz mentél a pofonért ”. Utóbbival azzal a kormánypárti sajtó által állított, ám Jakab által cáfolt hírre gondolt, mi szerint a Jobbik elnökének testőrei lennének.

Kocsis Máté egyébként 2009 és 2018 között Józsefváros polgármestere volt, Budapest 6. számú választókerületének pedig – amely a VIII. kerületet is magába foglalja – immár három éve a képviselője.