Vitézy szerint nem reális Karácsony Gergely feltétele

Vitézy szerint nem reális Karácsony Gergely feltétele

Vitézy Dávid (Fotó: Vitézy Dávid/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem fog visszalépni, legalább három ajánlat közül választhatnak majd a fővárosiak – erről írt Facebook-posztjában Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje. Karácsony Gergely beszélt arról a héten: „én nagyon szívesen vitázok azzal a jelölttel, akit a végén valóban elindítanak a választáson. Viszont megvárnám ezzel, hogy Szentkirályi Alexandra, aki nyilvánvalóan nem fogja végigcsinálni ezt a kampányt, visszalép Vitézy Dávid javára, mert akkor lesz egy fair verseny. Akkor pontosan tudni fogják a választópolgárok, hogy Vitézy Dávid tulajdonképpen kit is képvisel.” Karácsony szerdai sajtótájékoztatón azt is mondta, 2019-ben vitára hívta fideszes ellenfelét, akkor pedig utóbbi nem állt ki ellene. Emlékezetes, Tarlós István hasonló indoklással utasította őt vissza. Akkor úgy fogalmazott, szerinte Karácsonynak először a másik kihívóval, Puzsér Róberttel kellene vitáznia.

Vitézy most sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Karácsony „lehetetlen feltételeket támasztva próbál jó előre kibújni” a vita alól. A volt államtitkár szerint nem reális feltétel, hogy ameddig valaki nem lép vissza, Karácsony nem ül le vitázni. – A budapestiek idén júniusban három érdemi ajánlat közül választhatnak: indul a kormányszóvivő, aki a Gellért-hegyről letekintve gyurcsányozik, de semmit nem mond Budapestről. Indul a jelenlegi főpolgármester, aki permanens ellenzéki miniszterelnök-jelölti kampányt folytat a Városházáról, és akkor is a kormányra mutogat, amikor még a mai keretek között is lehetne előrelépni. És indulok én is, de velük ellentétben Budapestről, a városunk problémáiról és jövőjéről, a terveimről szeretnék beszélni ebben a kampányban, nem az unalmas pártpolitikai csatákat folytatni – fogalmazott posztjában Vitézy, aki szerint Karácsony menekül a vita elől. Pedig úgy látja, a budapestieknek tartoznak azzal, hogy vitán ütköztetik elképzeléseiket a főváros jövőjéről és az elmúlt évek teljesítményéről. A maga részéről bármikor, bárhol készen áll a vitára kettesben, hármasban vagy négyesben is, „Budán vagy Pesten, ülve vagy állva”. Valóban lehetne épp négyes vita is, főpolgármester-jelöltként a Jobbiktól bejelentkezett már Brenner Koloman, akivel korábban interjút is készítettünk. A Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje eközben Grundtner András lesz.

A poszthoz hozzászólt az LMP elnöke, Ungár Péter is, aki azt írta: „Szerencsére a budapestiek hamarosan eldönthetik, hogy egy olyan jelöltre akarnak szavazni, aki már a bejelentésében az őket érintő problémákról beszél, vagy egy olyan jelöltre, aki vitázni nem mer, de azért az egyik percben a köztársaság védelméről beszél, a másik percben »betolakodónak« minősíti azt, aki el mer indulni egy választáson.” Karácsony Gergely a héten írta azt Facebook-oldalán: „A szabad Budapest a menekülőket befogadja, a betolakodókat legyőzi.” Vitézy Facebook-posztja alatt kommentelt Budai Gyula is, a hozzászólása viszont időközben valamiért eltűnt. A kormánypárti politikus Karácsony kapcsán fogalmazta meg azt: „Megijedt egyszerűen! Mindig ezt teszi!😁”