Vizsgálat indult Újpesten: „szexuálisan félreérthető” eset történt gyerekek közt egy táborban

Vizsgálat indult Újpesten: „szexuálisan félreérthető” eset történt gyerekek közt egy táborban

A főváros IV. kerületi (Újpest) Önkormányzata Polgármesteri Hivatala (másik nevén az újpesti Városháza) eklektikus-szecessziós stílusú épülete az István út 14-ben. Az épület Böhm Henrik és Hegedûs Ármin tervei alapján épült 1900-ban. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vizsgálatot indított Újpest önkormányzata, miután az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett táborban két kiskorú gyermek között „szexuálisan félreérthető magatartás történhetett” – közölte a helyhatóság kedden az MTI-vel. A cég vezetője lemondott posztjáról és az MSZP-ben betöltött tisztségéről is.

Az önkormányzat azt írta, amint tudomásukra jutott az eset, azonnal és haladéktalanul vizsgálatot rendeltek el a tábort szervező önkormányzati cégnél. Tájékoztatásuk szerint „ezen vizsgálat alapján az önkormányzat a tudomására jutott információkat és iratanyagot a hatályos gyermekvédelmi jogszabályoknak megfelelően haladéktalanul eljuttatta az illetékes rendőrkapitányságra, valamint továbbította az Újpesti Gyermekjóléti Szolgálat részére”. Hozzátették: azt, hogy a két kiskorú között valójában mi történhetett, a törvényi előírásoknak megfelelően a hatósági eljárásokban kell kivizsgálni és tisztázni. – Mindazonáltal az eset ismert körülményeit figyelembe véve, a gyermekvédelem súlyára való tekintettel, valamint cégvezetői felelősségi körét mérlegelve, a tábort szervező Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. vezetője úgy döntött, hogy azonnali hatállyal lemond ügyvezetői tisztségéről – ismertette név említése nélkül az önkormányzat. Az MSZP az üggyel kapcsolatban – ugyancsak név említése nélkül – közleményében azt írta: a cég ügyvezetője arról tájékoztatta a párt vezetését, hogy lemond az MSZP-ben betöltött tisztségéről és egyben meg is szünteti a párttagságát. Az MSZP vezetősége ezt elfogadta.

Címkék: Újpest