Zárás előtt akadozik a népszámlálás online felülete

Zárás előtt akadozik a népszámlálás online felülete

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több olvasó is jelezte, hogy nem elérhető, nehezen tölt be és csak többszöri nekifutás után jön be a népszámlálás online felülete – írja a Telex. A Magyar Hang is megtapasztalta a hibát, amikor a következő felirat fogadja a kitöltőket: „Tájékoztatjuk, hogy a népszámlálás weboldala technikai okok miatt átmenetileg nem érhető el. A hiba elhárításán dolgozunk.”

Az idei, mindenki számára kötelező népszámlálás kérdőíve online vasárnapig éjfélig tölthető ki, hétfőtől kezdve számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, ahol ez nem történt meg.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken azt közölte, hogy a népszámlálásban érintett mintegy ötmillió cím majdnem 43 százalékáról érkezett már be az interneten kitöltött kérdőív. Vukovich Gabriella, a KSH elnöke azt mondta, hogy péntek reggel hét óráig több mint 2,2 millió címről 4,7 milliónál is több személyi kérdőívet küldtek be online.

Az online felületen nem ez az első probléma, a nagy érdeklődés miatt az első napon összeomlott a népszámlálás rendszere.

FRISSÍTÉS!
Szerda délelőttig meghosszabbították az online kitöltési határidőt.

Címkék: népszámlálás