Zivatart is jósol az OMSZ a tűzijáték napjára

Zivatart is jósol az OMSZ a tűzijáték napjára

Gomolyfelhő (Forrás: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Zápor, zivatar délutántól nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon, kis eséllyel a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben alakulhat ki – állítja az Országos Meteorológiai Szolgálat a tűzijátéknapra szóló előrejelzésében, amivel nem kis kockázatot vállal, hiszen manapság fejek is hullanak egy balul sikerült időjárásjelentés után. 

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb. Az RTL meteorológusa szerint egyébként a szombati időjárás a kifejezetten nehezen előrejelezhető helyzetek közé tartozik.

Az Időkép szerint nem várható fronthatás, de a melegedés tüneteket okozhat a fokozottan érzékenyeknél. Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. A reggeli erősebb lehűlés miatt erősödhetnek az ízületi panaszok, egyesek végtagfájdalmakkal ébredhetnek.

 

Címkék: időjárás