Mire jó a rádiófrekvenciás termosztát? (x)

Mire jó a rádiófrekvenciás termosztát? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fűtési rendszer, illetve azon belül a kazán minősége egy dolog. Viszont lehet bármilyen magas a minőség, ha a használata viszont kényelmetlen. Erre kínál remek megoldást a rádiófrekvenciás termosztát, mivel alkalmazásával sokkal könnyebb beállítani, illetve módosítani a kívánt hőmérsékletet.

A termosztátokról általában

A termosztátok beépítésével nagyban megkönnyíthető a hőmérséklet beállítása a felhasználók számára. Ha Ön fűtési rendszerek fejlesztésével foglalkozik, és nagy tételben vásárolna, kérje a Vilszerker ajánlatát!

A megfelelő termosztát alkalmazása számokban kimutatható energiahatékonysági vonatkozásokkal bír, mivel az igényelt hőmérséklet beállításával és fenntartásával mindig (csak) annyi energiát használ az adott rendszer, amennyi szükséges.

A használat is kényelmessé válik ezáltal, illetve az ingatlanban is kellemesebbé válik a tartozkodás a kiegyenlített hőmérsékleti viszonyok okán.

A legkorszerűbb termosztátok manapság már igen fejlett szoftverekkel működnek, amelyek nagyon kifinomult beállításokat tesznek lehetővé. Az éjszakai nyugalomhoz lehet alacsonyabb a hőmérséklet, lefekvéskor, ébredéskor tanácsos a melegebb levegő, illetve a lakók távollétének ideje alatt is lehet kicsit spórolni.

Termosztát rádiófrekvenciával

Az első időkben a termosztátok vezetékkel kapcsolódtak a kazánhoz, manapság ez a megoldás már ritka, a rádiófrekvenciás kapcsolódás már a minimális elvárás, és ez még nem is a legmodernebb megoldás.

Nagy előnyük a könnyű telepíthetőség, hiszen nem kell vezetékeket húzni, könnyen és gyorsan installálhatóak.

A lakásban bárhol elhelyezhető, sőt, áthelyezhető, és így is stabil kommunikációt biztosít, nem érzékeny az interferenciára, mint a vezetékes rendszerek.

Terjednek az okos megoldások

A ma legmodernebbnek számító megoldások természetesen okosak, így igazi minőségi ugrást jelentenek a fűtés menedzsmentjében.

Ezeket az eszközöket már tényleg a végletekig személyre szabva programozhatja, és még csak nem is kell ehhez az ingatlanban tartózkodnia, hiszen okos eszközökről a világ bármely tájáról hozzáférhet a rendszerhez az interneten keresztül.

A beállításai hatékonyságát is könnyen elemezheti, hiszen ezekben a programokban rengeteg elemzés áll rendelkezésre.

Vannak egészen elképesztő kényelmi funkciók is, például amikor a geolokáció segítségével az aktuális időjárás szerint önmagát állítja a rendszer, vagy épp a tulajdonos mozgását veszi számításba figyelve annak mozgását. Természetesen, ha nem akarunk, pötyögni sem kell, hiszen a hangvezérlés már messze nem tartozik a sci-fi kategóriába.

Fontos még említeni a termosztatikus fejeket, ezek közvetlenül a radiátorra szerelhetőek, lehet őket vezérelni akár kézzel, akár mobilalkalmazáson keresztül.

Az igazi csúcs manapság a multizónás fűtés, mely kazánból, okos termosztátból és termosztatikus fejekből tevődik össze.