A DK is kiállt Tóth Csaba mögül

A DK is kiállt Tóth Csaba mögül

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje érkezik az RTL Klub-on megrendezett vitára (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eldőlt: Karácsony Gergely és Jakab Péter után a Demokratikus Koalíció sem támogatja már az MSZP-s Tóth Csabát a zuglói ellenzéki előválasztáson.

Az ügy alapja egy telekügy, amelyet a szocialista politikus zuglói ellenfele, a Momentum által indított Hadházy Ákos hozott nyilvánosságra. Állítása szerint hatalmas gyártelepet és több emeletes irodaépületet sikerült Zugló országgyűlési képviselőjének eltüntetnie a vagyonnyilatkozatából. A politikus szerint Tóth Csaba cégének jelenleg az ingatlanokra vételi joga és 111 milliós jelzálogjoga, csak egy levelet kell írnia ahhoz, hogy a gyártelep az ő kezükbe kerüljön hivatalosan is. Az MSZP-s honatya szerint viszont a vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak.

Erre hivatkozva Karácsony Gergely a péntek esti miniszterelnök-jelölti vitán bejelentette, hogy ezek után ő már nem szavazna Tóth Csabára. A Demokratikus Koalíció erről hivatalos tájékoztatást kért, hiszen ők eddig azért támogatták a zuglói képviselőt, mert erről szerződést kötöttek az MSZP-vel és a Párbeszéddel. Hivatalos választ azonban nem kaptak, a hallgatást pedig beleegyezésnek tekintik. – Így a DK támogatását a mai napon megvonjuk Tóth Csabától, aki ezután már nem hivatkozhat a DK-ra, mint támogató szervezetre – közölték.