Jakab Péter sem támogatja már Tóth Csabát

Jakab Péter sem támogatja már Tóth Csabát

Jakab Péter (Forrás: Jakab Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely után Jakab Péter is kihátrált a zuglói előválasztáson az MSZP-s Tóth Csaba mögül.

Zugló eddigi is forró helyszín volt, hiszen az ellenzéki előválasztáson a helyi MSZP-s országgyűlési képviselő, a korrupciós ügyekkel is összefüggésbe hozott Tóth Csaba ellen a Momentum elindította a korrupció elleni harcról ismertté vált Hadházy Ákost. A pártok ugyanakkor a szocialista politikus mögé sorakoztak fel, így tett a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és Karácsony Gergely is. 

A péntek esti miniszterelnök-jelölti vitán ugyanakkor Karácsony Gergely azt mondta, egy újonnan kiderült telekügy miatt ő már biztosan nem Tóth Csabára szavazna. A Demokratikus Koalíció ezután azt közölte, hogy amennyiben a miniszterelnök-jelölt ezt hivatalossá teszi, akkor ők sem támogatják tovább az MSZP-s politikust. Eddig ugyanis azért álltak mögötte, mert szerződést kötöttek erről is az MSZP-vel és a Párbeszéddel.

Szombaton tovább bővült a Tóth Csabától elfordulók sora. A Jobbik a 444 kérdésére azt írta, hogy Jakab Péter nem véletlenül indított etikai vizsgálatot Tóth Csabával szemben, amely csak azért bukott el, mert az MSZP, Párbeszéd és LMP delegáltjai nem szavazták azt meg. Azzal, hogy Karácsony Gergely felülbírálta saját delegáltja döntését, világossá vált, hogy Tóth Csaba nem felel meg az előválasztás szellemiségének, így őt a továbbiakban Jakab Péter nem támogatja.

Az ügy alapja Hadházy Ákos információja, miszerint hatalmas gyártelepet és több emeletes irodaépületet sikerült Zugló országgyűlési képviselőjének eltüntetnie a vagyonnyilatkozatából. A politikus állítása szerint Tóth Csaba cégének jelenleg az ingatlanokra vételi joga és a 111 milliós jelzálogjoga van és a képviselő cégének csak egy levelet kell írni ahhoz, hogy a gyártelep az ő kezükbe kerüljön hivatalosan is. Az MSZP-s honatya szerint viszont a vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak.