Budapesten tárgyalt az Európai Bizottság delegációja

Budapesten tárgyalt az Európai Bizottság delegációja

Az Európai Bizottság épülete (Forrás: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Meg tudjuk erősíteni, hogy az Európai Bizottság szakértői hétfőn és kedden technikai megbeszéléseket folytattak Budapesten a helyreállítási terv végrehajtásáról. A helyreállítási terv végrehajtásával kapcsolatban folyamatosak az egyeztetések, ezen belül az e heti megbeszélések a normál menetrend részét képezték – válaszolta megkeresésünkre Moskovits Ákos, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének sajtófőnöke.

Azt követően fordultunk a Bizottság Magyarországi Képviseletéhez, hogy a Hírtv híradójában csíkhírként jelent meg a következő felirat: „Budapesten tárgyalt az Európai Bizottság delegációja”.

Navracsics Tibor szerdán egyébként Brüsszelben tárgyal Johannes Hahn költségvetési és Mariya Gabriel innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős uniós biztosokkal az Erasmus-ügyről. A politikus az Európai Bizottság konkrét elvárásait szeretné tisztázni azután, hogy az Erasmus+ és a Horizont Európa programok friss támogatásainak felfüggesztéséről döntött az intézmény. Mint korábban megírtuk, az Európai Bizottság döntése értelmében azok a magyarországi oktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn, a december 15-ét követően elbírált Erasmus+, valamint a Horizont Európa keretprogram pályázataiból nem kaphatnak támogatásokat.