Deutsch Tamás: A helyzet súlyos, katasztrófával fenyegető

Deutsch Tamás: A helyzet súlyos, katasztrófával fenyegető

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar baloldal európai parlamenti (EP-) képviselői minden energiájukkal a saját hazájuk ellen áskálódnak – erről beszélt a Fidesz EP-delegációjának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Deutsch Tamás szavai szerint „nincs olyan alantas áskálódás Magyarországgal szemben, amit a lehető leghangosabban ne tudnának támogatni”, sőt néha azokat maguk agyalják ki. Azt is mondta, hogy a Donald Tusk volt miniszterelnök, az Európai Néppárt elnöke vezette lengyel ellenzéken kívül kizárólag a magyar baloldali EP-képviselők azok, akik „minden lehetőséget kihasználnak, sőt maguk gyártják az alkalmakat, hogy áskálódjanak a saját hazájuk ellen”.

A politikus beszélt a tervezett uniós olajembargóról is, a helyzet szerinte súlyos, katasztrófával fenyegető. Azt mondta, hogy a magyar baloldal az elmúlt hetekben maga is kezdeményezte az olaj- és gázembargót, „ahelyett, hogy kiálltak volna a legelemibb magyar érdek, a magyar emberek érdeke mellett”. (Ujhelyi István, az MSZP brüsszeli képviselője egyébként korábban azt közölte, hogy csak erős feltételekkel tud támogatni bármilyen intézkedést, ha megfelelő kompenzációt, illetve támogatást kapunk hozzá az európai közösség részéről, hogy minél nagyobb mértékben tudjunk az orosz kőolajhoz képest alternatív forrásokból származó nyersanyagot is feldolgozni.) Deutsch Tamás szerint ugyanakkor most, hogy az embargó hivatalos európai bizottsági javaslattá vált, „úgy látszik hallgatnak, mint nyusziürülék a fűben, ami nyilvánvalóan azt jelenti, hogy ők továbbra is támogatják ezt a javaslatot”.

A fideszes képviselő szerint a magyar baloldal minden nemzetközi vitában, Brüsszel, és nem a magyar polgárok oldalára állt, most mégis arra kérte valamennyi magyar baloldali EP-képviselőt, hogy emeljen szót az olajembergós elképzelésekkel szemben. – Álljanak végre a magyar polgárok oldalára, elemi érdeke Magyarországnak, a magyar gazdaságnak, a magyar családoknak, hogy ez az „őrült javaslat” ne valósuljon meg – szólított fel.

(MTI)