Deutsch Tamás kiakadt a Tisza Pártra is, mert hoppon maradtak a Patrióták

Deutsch Tamás kiakadt a Tisza Pártra is, mert hoppon maradtak a Patrióták

Deutsch Tamás (Fotó: Deutsch Tamás / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét az Európai Parlament baloldali blokkjának nyers és kendőzetlen hataloméhsége érvényesült azzal, hogy semmibe véve az írott európai jogszabályokat, a Patrióták Európáért nevű frakciónak járó elnöki és alelnöki tisztségekre sehol nem választották meg a frakció jelöltjeit – nyilatkozta az ATV szerint Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője kedden.

Azzal összefüggésben, hogy Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportjának elnöke, a Patrióták Európáért frakció első alelnöke sem kapta meg az EP Külügyi Bizottsága (AFET) negyedik alelnöki pozícióját, Deutsch Tamás újságíróknak úgy fogalmazott: „a politikai paktumra épülő hatalmi rablásban” a Tisza Párt is aktívan részt vett azzal, hogy a Patrióták Európáért frakciónak járó alelnöki tisztséget „ellopta, elrabolta” az EP környezetvédelmi szakbizottságában.

Mint megírtuk, Magyar Pétert az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnökévé választották. Hozzátette, megválasztása ellen együtt szavazott a Fidesz képviselője is a szocialista frakcióval (a Demokratikus Koalíció nem sokkal később megmagyarázta, hogy miért szavaztak úgy, ahogy, erről ITT olvashatnak). 

Deutsch Tamás a Facebook-oldalon is megosztotta a Fidesz bejegyzését, amely ugyancsak arról szólt, hogy „folyamatosan rabolják el az EPP-sek együttműködve a baloldallal azokat a helyeket, amelyek egyébként a harmadik legnagyobb frakciónak, a Patrióták Európáért frakció jelöltjeinek járnának”. Meg is nevezték a Tisza politikusát, Kulja Andrást, akit arra a helyre jelöltek, „ami egyébként az írott és íratlan szabályok szerint is a Patrióták Európáért frakciónak járt volna”. – Itt tartunk most, rögtön az első napokban a Tisza Párt felrúgja azokat az európai parlamenti szabályokat, azokat a demokratikus szabályokat, amelyek egyébként a magyar parlamentben mindig is érvényesültek – jelentette ki László András fideszes EP-képviselő.