Katargate: újabb EP-képviselőt tartóztattak le

Katargate: újabb EP-képviselőt tartóztattak le

Az Európai Parlament jelképe a testület brüsszeli épületén 2023. január 3-án. Az előző nap az illetékes belga ügyészség kérte a parlament két szocialista párti képviselőjének, a belga Marc Tarabella és az olasz Andrea Cozzolino mentelmi jogának felfüggesztését Eva Kaili görög szocialista képviselőnek, az Európai Parlament alelnökének korrupciós ügyével kapcsolatban.(MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A belga hatóságok pénteken őrizetbe vették a pártjából időközben már kizárt belga EP-képviselőt, Marc Tarabellát, aki a Katargate korrupciós botrányban érintett. Tarabella letartóztatását a belga ügyészség is megerősítette a flamand VRT televíziónak.

A Politico beszámolója szerint az ügyben eljáró ügyészség megerősítette, hogy péntek reggel több razzia történt, amelyeken egyebek mellett átkutatták Tarabella liege-i bankban őrzött széfjét, valamint több irodát a vallóniai Anthisnes városában, ahol az 59 éves politikus a polgármester.

Maxim Töller, Tarabella ügyvédje szerint védence egyelőre még nem jelent meg a vizsgálóbíró előtt, az ügyészség pedig egyelőre nem kommentálta, hogy pontosan mivel is vádolhatják őt.

Mint megírtuk, az Európai Parlament múlt heti brüsszeli plenáris ülésén Eva Kaili görög szocialista képviselőnek, az EP leváltott alelnökének korrupciós ügyével kapcsolatban függesztette fel Marc Tarabella olasz frakciótársa, Andrea Cozzolino mentelmi jogát is. Tarabella és Cozzolino is tagadja, hogy törvénysértést követetett volna el.