Megafonos influenszerkedésért kapott havi 1,2 milliót László András

Megafonos influenszerkedésért kapott havi 1,2 milliót László András

László András, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottság (LIBE) alakuló ülésén az EP brüsszeli épületében 2024. július 23-án. (MTI/Purger Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden EP-képviselőnek nyilatkoznia kell arról, hogy az elmúlt három évben milyen bevételei voltak. Ebből derült ki, hogy az egyik új fideszes EP-képviselő, László András havonta 1,2 millió forintot kapott a Megafon Inkubátorközponttól.

Mint a Telex írja, bőven hét számjegyű jövedelmet szerzett a korábbi feladataiból László András: a Megafon Inkubátor Központnál havi 1,2 millió forintot keresett – annyit, mint amennyit a Fidesztől kapott. Mellette az Országgyűlés Hivatalától jött be 850 ezer forint havonta, valamint kicsit több, mint 110 ezer forint a XI. kerületi önkormányzattól külső bizottsági tagságra. Utóbbi pozícióját megtartja az EP-képviselőség mellett is.

A Lakmusz tavaly szeptemberben derítette ki, hogy László András az első fideszes politikus, aki megafonos influenszernek állt, ráadásul a közösségi médiában több kép és videó is utalt arra, hogy kifejezetten nemzetközi közönségnek szánták őt. László 2022 novemberében tűnt fel a Megafon közelében, korábban az Orbán-kormányokban és a Fideszben töltött be különböző pozíciókat.

A Fidesz delegációvezetője, Deutsch Tamás számtalan pozíciójáért nem vesz fel fizetést, „csak” egyéni ügyvédként keres havi 1,5 millió forintot. Schaller-Baross Ernő a Millenáris Alapítvány kuratóriumából havi 600 ezer, a Habsburg Ottó Alapítvány felügyelőbizottságából havi 400 ezer forintot szerzett, és ezek a jövedelmei továbbra is megmaradnak. Mellette többek között a Magyar Golf Szövetség elnökségi tagja, de ezért nem kap díjazást.

Győri Enikő a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos munkatársaként kap kicsit több mint havi 300 ezer forintot. Emellett az EU Tanácsának előző, 2011-es magyar elnökségéért még államtitkárként felelő politikus évi közel 600 ezer forintért tartott felkészítő képzést a mostani elnökségről tisztviselőknek. Gál Kinga, a fideszes delegáció elnöke és a párttal megalakult Patrióták Európáért EP-frakció alelnöke nem vallott be mostani jövedelmet a képviselői fizetése mellé, akárcsak Gyürk András, a Fidesz stratégiai igazgatója, Ferenc Viktória vagy a KDNP-s Hölvényi György sem 0 írja a Telex. Az összes képviselő feltöltötte a nyilatkozatot, innen derült ki az is, hogy Magyar Péternek az elmúlt három évben milyen jövedelmei voltak.