„A család egy nőből, egy férfiből és gyermekekből áll” – Megalakult Toroczkaiék új EP-frakciója

„A család egy nőből, egy férfiből és gyermekekből áll” – Megalakult Toroczkaiék új EP-frakciója

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mi Hazánk Mozgalom részvételével Brüsszelben új pártcsoport és európai parlamenti frakció alakult a Szuverén Nemzetek Európája néven – közölte Toroczkai László Brüsszelben. A Mi Hazánk elnöke történelmi napnak nevezte a frakció megalapítását, és kiemelte: a Szuverén Nemzetek Európája „szellemi megalapítása” tavaly a magyar Országházban történt az úgynevezett Budapesti Nyilatkozat elfogadásával, amelyet idén a Szófiai Nyilatkozat erősített meg.

Az uniós parlamenti frakciót egyelőre kilenc uniós tagország 28 képviselője alkotja. Tájékoztatása szerint a frakcióban a Mi Hazánk Mozgalom mellett a német Alternatíva Németországért (AfD) párt, a Visszahódítás (Reconquete) Franciaországból, a Szabadság és Függetlenség Konföderáció (Konfederacja) Lengyelországból, az Újjászületés Bulgáriából, a Se Acabó La Fiesta Spanyolországból, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt (SPD) Csehországból, a Köztársaság (Republika) Szlovákiából és a Nép és Igazságosság Unió Litvániából vesz részt. Vannak még további érdeklődők, de a korábban velük hírbe hozott S.O.S. Románia párt csatlakozását a kérésükre elutasították. Szavai szerint a magyarellenesség, illetve az olyan térképek használata, amelyek akár a Tiszáig mutatják Románia határait, nem elfogadhatóak. – Ez is mutatja, hogy nincsenek alá- vagy fölérendelt szerepek a frakcióban – fogalmazott Toroczkai László, hozzátéve, hogy kimondható: régi barátok, régi szövetségesek hozták létre az új EP-frakciót.

Arról, hogy az új frakció a jövőben együttműködik-e majd más uniós parlamenti képviselőcsoportokkal, a pártcsoport tagjai később, Borvendég Zsuzsannának, a Mi Hazánk Mozgalom EP-képviselőjének részvételével döntenek majd.

Közlése szerint a frakciót alkotó pártok képviselői az Európai Parlamentben tartott alakuló ülésen nyilatkozatot fogadtak el, amelyben kijelentették: Európát független nemzetállamok szövetségeként képzelik el, illetve azt, hogy meg kell állítani a migrációt. Belekerült a szövegbe az is, hogy a család egy nőből, egy férfiből és gyermekekből áll, ami azt jelenti, hogy a frakció elutasítja a szélsőséges, politikai jellegű LMBTQ-ideológiát. – Európát meg akarjuk őrizni olyannak, amilyennek megismertük – emelte ki a pártvezető, hozzátéve, „mi tényleg azt gondoljuk, ha egyenrangú európai nemzetek hoznak létre szövetséget, az működőképes. Ha viszont valamiféle Európai Egyesült Államokat akarnak ránk erőltetni, azt elutasítjuk”.

(MTI)