A MOL a sajtóból tudta meg, hogy letartóztatták a tulajdonába tartozó INA vezetőit

A MOL a sajtóból tudta meg, hogy letartóztatták a tulajdonába tartozó INA vezetőit

Autósok tankolnak a magyar - horvát határnál, Letenye ellentétes oldalán, Muracsánynál lévő horvát INA benzinkútnál.
(Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A MOL a sajtóval egy időben értesült a horvátországi letartóztatásokról, tájékozódunk az ügyben, de folyamatban lévő rendőrségi eljárásokat nem kommentálunk – válaszolta az RTL Híradó kérdésére a Mol sajtóosztálya.

Szombaton az Index cikkéből derült ki, hogy az INA több vezetőjét is őrizetbe vették, akik a gyanú szerint 100 millió kuna (kb. 5,5 milliárd forint) kárt okoztak. Egyes hírek szerint a teljes kár ennek a többszörösét is elérheti. A MOL jelenleg 49,08 százalékos részesedéssel rendelkezik a horvát olajvállalatban. A meg nem erősített információk szerint a vállalat – amelyben a MOL-nak irányítási joga van – igazgatója nyomott áron vásárolhatott gázt, majd ugyanazt a gázt drágábban külföldön értékesíthette, a hasznon pedig osztozhattak. Állítólag Damir Skugor kereskedelmi igazgató és ügyvédje is a letartóztatottak között van – írta a hvg.hu.

A MOL nem válaszolt érdemben az RTL Híradó kérdéseire, a tévécsatorna egyebek mellett azt szerette volna megtudni, hogy mekkora a kár és a csalás hogyan kerülhette el a cégvezetés figyelmét. Az INA közleményében korábban úgy reagált, hogy nem áll módjában nyilatkozni a folyamatban lévő rendőrségi nyomozásokról.