A száras munkavédelmi szemüveg kollégáink védelmét szolgálja (x)

A száras munkavédelmi szemüveg kollégáink védelmét szolgálja (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A munkavédelmi szemüvegek fontos szerepet töltenek be a biztonságos munkavégzés során, különösen olyan munkakörökben, ahol a szemek ki vannak téve a káros anyagok hatásának, vagy a sérülésveszély magas fokú, mint például egy hegesztő munkás esetében.

A szemvédelem érdekében különböző formájú és védelemmel ellátott védőeszközöket használhatunk. Általában az arcvédők, pajzsok jutnak eszünkbe, amelyek erős védelmet nyújthatnak, azonban nem minden dolgozónak van szüksége ekkor felületen oltalomra.

Dolgozóink védelmében

A Netpolc kínálatában a szemvédelem kiemelt helyen szerepel. Rengeteg, a különböző munkakör igényeihez igazodó szemvédelmi eszköz kapható az áruházban. A száras munkavédelmi szemüveg külsőre nem különbözik egyetlen csiszolt lencsével kapható szemüvegtől vagy napszemüvegtől, mégis nagyban hozzájárul munkatársaink védelméhez.

A munkavédelmi szemüvegről

Mint bármilyen munkavédelmi eszköz esetében, a szemüvegeknél is a jogszabályi előírások szerinti jelölésekkel kell ellátni a termékeket. A különböző munkakörök igényeihez igazodva eltérő típusok közül választhatunk.

A külső behatások típusa szerint bontják csoportokra, így külön kell figyelembe vennünk a mechanikai behatások, vegyi ártalmak, sugárártalmak és hőártalmak elleni védelmet. Az EN166 harmonizált jogszabályban előírt védőszemüvegek esetében a mechanikai behatások szintjét jelölik. Emellett a karcvédelem, a párásodás elleni védelem és az extrém hőmérsékleti hatás védelmét is feltüntetik.

A lencsék típusa is különböző, annak színe alapján változó funkció ellátására alkalmas. Például a füstszínű lencsék közvetlen napsugárzás elleni védelemmel készülnek, a sárga szín az UV-szűrést és a szemnyugtató hatást biztosítja.

A száras munkavédelmi szemüveg előnyei

A látás épségének biztosítása minden munkavállaló számára elengedhetetlen. A speciális száras szemüvegek esetében a lencse megmunkálása különleges, hiszen tömege kevés, mégis egyetlen egységet alkot erős védelmet nyújtva. Általában egy méretben készülő szemüvegeket könnyen saját fejméretünkhöz igazíthatjuk, miután a szárak állíthatóak egy csúszka segítségével. A még nagyobb kényelem okán egyes modellek párnázott orrnyereggel és szárakkal készülnek, így az egész napos viselet sem okoz problémát a kollégáknak.

Akár 99%-os UV-védelemmel ellátott, polarizált lencsével készülő modellek is kaphatóak, melyek kimagasló biztonságot és komfortot kínálnak a munkavállalók számára. Egyes munkakörökben a maszk használata is elvárás, így ehhez alkalmazkodva vannak szemüvegtípusok, melyek problémamentes illeszkedést biztosítanak légzésvédő viselése közben is.

Az eszközök használatát minden esetben biztosítanunk kell a dolgozóknak, és a folyamatos karbantartásról sem szabad elfeledkeznünk. A tisztításhoz szemüvegtisztító folyadék és puha törlőrongy szükséges, a karcolódott lencsék cseréje vagy új szemüveg beszerzése szintén a munkáltató feladata.