Beért a munka gyümölcse: Mészáros Lőrinc a világ leggazdagabbjai között

Beért a munka gyümölcse: Mészáros Lőrinc a világ leggazdagabbjai között

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor 2014 áprilisában Felcsúton (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, a kemény munka meghozza előbb-utóbb a gyümölcsét. A sok-sok pályázat megnyerése, valamint a rengeteg állami megrendelés után Mészáros Lőrinc immár világszinten is tényezővé vált. Felcsút korábbi polgármestere, Orbán Viktor személyes barátja ugyanis az amerikai Forbes Magazinnál bekerült a világ leggazdagabb emberei közé. Mészáros Lőrinc egymilliárd dolláros vagyonnal a 2057. helyen debütált a listán, és még az üzleti magazin is megjegyzi, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. fontos szereplővé lépett elő a magyar építőiparban az állami közbeszerzéseken elért sikereinek köszönhetően.

Nincs egyedül, rajta kívül Csányi Sándor is ott található a listán, mégpedig a 1941. helyen, 1,1 milliárddal. Ez azért is meglepő, mert a lap magyar változata szerint kettejük között éppen fordított a sorrend: Mészárosnak 381,3 milliárd forintos vagyonnal megelőzte a „csak” 317,2 milliárd forintos vagyonnal bíró Csányi Sándort.

Saját gyerekein nyerészkedik Mészáros Lőrinc | Magyar Hang

Alig több mint tíz százalékos részesedést szerez, ennek fejében hozzá kerül az osztalék fele.

A világ leggazdagabb embereinek legfrissebb listáját idén is Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója vezeti, akinek vagyonát 131 milliárd dollárra becsüli a magazin, és az utóbbi 12 hónap alatt csaknem 30 milliárd dollárral lett gazdagabb. A második helyen a tavalyelőtt még listavezető Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója áll a maga 96,5 milliárd dolláros vagyonával, míg a dobogó alsó fokára idén is Warren Buffett amerikai tőzsdeguru, a Berkshire Hathaway holding vezetője kapaszkodott fel a maga 82,5 milliárd dolláros vagyonával.

Azért

vannak még megmászandó magasságok Mészáros Lőrinc előtt...