Egy kis segítség a hatékony álláskereséshez (x)

Egy kis segítség a hatékony álláskereséshez (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Manapság már az álláskeresés is teljesen áttevődött a digitális térbe, így a számunkra ideális állás felkutatása nem csupán a megfelelő képesítés kérdése, hanem komoly stratégiát és pozícionálást igényel.

Ezért is gyűjtöttünk össze a mai cikkünkben néhány ötletet, amelyek segíthetnek abban, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az állásvadászatból, ami akár az olyan álláskereső webhelyeken keresztül történik, mint amilyen például a KaposvarAllas.hu Job Portál is, vagy akár más egyéb módokon.

Tűzzünk ki néhány célt, és készítsünk konkrét tervet!

Csak úgy lesz eredményes az álláskeresés, ha mielőtt belevágunk, egy kis időt szánunk arra, hogy önvizsgálatot tartunk, és meghatározzuk azt, hogy hol tartunk ma, és hol szeretnénk lenni néhány év múlva. Ez alapján ugyanis már ki tudunk tűzni néhány konkrét célt, amelyek a helyes irányba indítanak el, és ezek eléréséhez ki tudjuk dolgozni a megfelelő lépéseket.

A jelentkezés előtt tájékozódjunk!

Ha egy hirdetés felkeltette az érdeklődésünket, akkor mindenképpen olvassuk el alaposan, mielőtt jelentkeznénk rá. Továbbá végezzünk egy gyors internetes keresést a szervezetre, az ágazatra vagy a szerepkörre vonatkozóan! Ennek a segítségével ugyanis sokkal könnyebben személyre szabhatjuk majd a jelentkezésünket.

Legyünk professzionálisak!

A professzionalizmus megfelelő alkalmazása alapvető fontosságú a munkahelyi kultúra kialakításához és fenntartásához. Olyan tulajdonságokat foglal ugyanis magában, mint a pontosság, a megbízhatóság és az elkötelezettség. De szorosan hozzátartozik még az ügyfelekkel és a partnerekkel való interakcióhoz is.

A potenciális munkáltatók pedig pontosan ezért keresik ezt a fajta hozzáállást a jelöltekben. Így, ha eredményesek szeretnénk lenni a jelentkezési folyamat során, akkor mindenkit meg kell győznünk arról, hogy mi ezzel a soft skillel bizony rendelkezünk.

A jól megírt önéletrajz és motivációs levél kulcsfontosságú

Az általunk elküldött motivációs levélnek és önéletrajznak a lehető leghatékonyabban kell reprezentálni a potenciális olvasó számára azt, hogy a munkánkkal milyen módon tudunk hozzájárulni majd a cég sikeréhez.

Ezt pedig leginkább úgy tudjuk megvalósítani, hogy csak a pozíció számára releváns információkat helyezzük el bennük, és az eredményeinket konkrét adatokkal illusztráljuk.

Továbbá nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy az önéletrajz bizonyos pontjain elhelyezzünk néhányat a releváns kulcsszavakból is. Manapság ugyanis a cégek többsége ez alapján szűri a jelentkezéseket.

Végül legyünk részesei a közösségnek!

Ha csak az online felületeken meghirdetett állások között keresgélünk, akkor nagyon sok mindenről lemaradhatunk. A „rejtett” lehetőségek megismeréséhez váljunk a közösség aktív tagjává! Találjuk meg a minket érdeklő szervezeteket, majd vegyük részt ezeknek a rendezvényein, vagy önkénteskedjünk náluk!