Hogyan keresünk állást az interneten? (x)

Hogyan keresünk állást az interneten? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre többen keresnek olyan munkát, amely otthonról vagy bármely más helyről is lehetséges. Egy ilyen állás megtalálása is sok keresgélést igényel, mivel éles a verseny, és szigorúak a munkaadói követelmények. Ebben a cikkben megvitatunk néhány hasznos tippet a távolról végezhető állás kereséséhez.

Mi is az a távmunka?

A távoli munka egy olyan munka, amely lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy bárhonnan dolgozzanak. Mindezt anélkül, hogy fizikai irodában kellene jelen lenniük, vagy szemtől szemben kellene kommunikálniuk napi szinten a kollégákkal, ügyfelekkel. Ez a fajta állás is lehet teljes vagy részmunkaidős, és különféle, főleg az IT, marketing, értékesítés, ügyfélszolgálat, stb. területeken találunk nyitott pozíciókat.

Általánosságban elmondható, hogy a távmunka nagyobb rugalmasságot és szabadságot kínál a munkavállalónak a munkarend és a munkavégzés helyének tekintetében. Ez előnyt jelent azoknak, akik jobban szeretik saját maguk beosztani az idejüket, és egyedül is hatékonyak.

A lehetőségek adottak, csak élni kell vele!

Számos munkaterület van, amelyek a távoli munkákra összpontosítanak. Az EgerAllas virtuális munkaerőpiaci információs portál is kínál hasonló munkakörökben állást, csak figyelemmel kell kísérni. Érdemes konkrét kulcsszavakat is használni, ebből a legrelevánsabb a távmunka, hogy sokkal gyorsabb legyen a keresés.

Az ilyen oldalaknak köszönhetően az álláskeresőknek könnyebb dolga van. De ajánlott minél több olyan megbízható oldalon regisztrálni, amely napi szinten tesz közé friss ajánlatokat.

A közösségi hálózatok is segítenek a keresésben

Az olyan közösségi oldalak, mint a LinkedIn, a Facebook vagy az Instagram, nagyszerű információforrások lehetnek. Ehhez fontos, hogy naprakész és részletes legyen a kereső közösségi oldal (például a LinkedIn). Megadva olyan információkat a munkatapasztalatról és készségekről, amely által a potenciális munkaadók könnyen megtalálják. Továbbá lehet csatlakozni csoportokhoz és közösségekhez, és aktívan részt venni benne. Ez segíthet a kapcsolati hálózat kiépítésében és munkalehetőségekhez vezethet.

Proaktív kapcsolat kialakítása a cégekkel – segíthet?

Ha van olyan cég, amelyik tetszik nekünk, érdemes írni egy kísérőlevelet, és megkérdezni, hogy nem-e lesz a közeljövőben aktuális poszt. Kutatni kell, és többet megtudni az ominózus cégről: mik az értékei, szervezeti kultúrája, kínált termékei és szolgáltatása. Így is felkészülve megfelelő pozíció esetén az azonnali jelentkezésre. A következő lépés a megfelelő személy azonosítása, akivel beszélni lehet, például a humán erőforrás igazgató vagy az érdekelt osztály vezetője.

Egy álláskeresés során bátornak és aktívnak kell lenni, akármeddig is tart. Ez mutatja meg az érdeklődést a cég és egy adott pozíció iránt. Mindig azt a személyt veszik fel aki, rezonál a szervezet értékeivel és kultúrájával.