Keressünk munkát otthonunk kényelméből! (x)

Keressünk munkát otthonunk kényelméből! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Manapság már alig akad olyan szegmense az életnek, amit ne szőne át az internet. Gondoljunk csak bele, életünk mely részei tevődtek át a virtuális térbe. Az internet segítségével vásárolunk, internetes portálokon ismerkedünk, tanulunk, dolgozunk, intézzük a pénzügyeinket. Teljesen természetes hát, hogy a munkakeresés sem maradhat ki a sorból!

De nézzük csak meg, hogy mely lépések tehetők meg online! Mai cikkünkben azt vesszük át részletesen, hogy mely stációkat tudjuk az online térben, akár a kanapénk kényelméből is intézni.

Munkakeresés régen és most

Míg régebben az újságok apróhirdetési szekcióját kellett végigböngészni, majd másnapig várni az új hirdetéseket, addig ma már bőven elég, ha a Pecsallas virtuális munkaerőpiaci portál oldalát megnyitjuk, és máris álláshirdetések ezreivel találjuk magunkat szemben.

Természetesen nem lesz mind nekünk való, éppen ezért fantasztikus megoldás a szűrők logikus használata, hiszen így akár városra, szakmára, szakterületre, egy-egy hirdetésben szereplő kulcsszóra is rá tudunk keresni. Sőt, még fizetési tartomány szerint is nézelődhetünk, hogy vajon mivel kereshetünk annyi pénzt, amire szükségünk lehet a kényelmes élethez.

Amennyiben tudjuk, hogy képességeink, tapasztalataink és végzettségeink mire kvalifikálnak bennünket, akkor lehet megtenni a további lépéseket.

A kézzel írt önéletrajzok kora leáldozott

Bár nagyon hasznos a rendszeres kézírás, az önéletrajzunkat már nem a cirkalmas betűink fogják széppé és dekoratívvá varázsolni, hanem a különféle szoftverek. Vagy adott esetben a PecsAllas.hu oldala, ahol az adatainkat a megfelelő rubrikákba írva a rendszer egy kattintásra pazar önéletrajzot generál nekünk.

Nem, hát persze, hogy nem kell személyesen befáradni, hogy a titkárságon leadjuk az önéletrajzunkat, két kattintás az egerünkkel vagy a touch paddel, és máris benyújtottuk az álláspályázatunkat. Közben a lábunk végig a dohányzóasztalra feldobva pihent, a gyerek pedig a szomszéd szobában játszott.

A személyes találkozás is elhúzható

A fent említett álláskeresési oldal abban is rendkívül halad a korral, hogy gyakorlatilag az előszűrést is megoldja az internet és a hozzá kapcsolódó eszközök segítségével.

Így van lehetőségünk videós üzenetben válaszolni az előre feltett kérdésekre, ezáltal tulajdonképpen egy jövőbeni állásinterjú első részét már ki is pipálhatjuk. Akár elnyeri a toborzást végző ember tetszését, akár nem, az biztos, hogy időt takarítottunk meg magunknak azzal, hogy nem kellett átszelni a fél várost esetleg jó kis tavaszi záporeső idején sem.

Természetesen a személyes találkozás nem lesz elkerülhető, nyilván nem is ez a cél, ellenben mindkét oldal érdeke az, hogy minél hatékonyabban és kényelmesebben történjen meg az munkakeresés, és ebben a PecsAllas.hu tökéletes partnere az álláskeresőknek.