Miért nem szabad fejetlenül belevágni az álláskeresésbe? (x)

Miért nem szabad fejetlenül belevágni az álláskeresésbe? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha egyáltalán nem vagyunk rutinos álláskeresők, akkor nagyobb valószínűséggel futunk bele abba a hibába, hogy teljesen fejetlenül állunk neki állást keresni. Persze ez még a rutinos álláskeresőket is ugyanúgy veszélyezteti.

Ez a fajta kapkodás és meggondolatlanság jobbára oda vezethető vissza, hogy akár mi mondtunk fel, akár nekünk mondtak fel, nagyon kényes és kellemetlen helyzetbe kerültünk. Hatványozottan érvényes ez akkor, amikor semmilyen anyagi tartalékkal nem rendelkezünk, és nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy akár csak egy hónapra is munka nélkül maradjunk! Mai cikkünkben erre hozunk egy-két megoldási javaslatot!

Bátran vállaljunk el egy biztosat!

Lehet akár az is a taktikánk része, hogy egy teljesen stabilnak tűnő állást elvállalunk, amit a BudapestAllas.hu állásportál hirdetései között találtunk. Ez könnyen lehet, hogy nem álmaink munkája, de hogy a hónap végén küldik a bankszámlára a fizetést, az nagy megkönnyebbülést jelent.

Ha pedig már legördült a mázsás kő a szívünkről, akkor bár egy kicsit fellélegezhetünk, ám hátra mégsem dőlhetünk teljesen. Hiszen most, hogy lett ismét fix bevételünk, kereshetünk tovább.

De mit is keresünk? Hát azt a munkát, ahol maximális szinten jól érezzük magunkat, valamint anyagilag is megbecsülnek minket. Hogy ez pontosan mi is lehet, az csak rajtunk múlik.

Fontos az önvizsgálat!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az, hogy tisztában legyünk az erényeinkkel, a gyengeségeinkkel. Ezenkívül persze tudnunk kell azt is, hogy mi tesz minket boldoggá a szakmai életünkben, vagy épp ellenkezőleg, mi az, amitől teljesen biztosan menekülünk.

Ha ezekre a kérdésekre tudunk felelni, akkor sokkal közelebb kerülünk ahhoz, hogy megtaláljuk azt a munkahelyet, ami igazán nekünk való.

Kicsit ódivatúnak tűnhet, de érdemes elővenni egy adag papírt, és elkezdeni felírni az erősségeinket és a gyengeségeinket, majd egy másik oszlopba, hogy mi az, amit szeretünk vagy éppen nagyon nem szeretünk csinálni. Erre aztán időről időre visszatérhetünk, felülvizsgálhatjuk, módosíthatjuk bármely pontot. Sőt, akár dönthetünk úgy is, hogy elkezdjük fejleszteni magunkat, hiszen az élethosszig tartó tanulás ma már az egyik legfontosabb elem a karrierépítés során!

Bátran fejlesszük önmagunkat!

Könnyen lehet, hogy valamilyen soft skillt szeretnénk fejleszteni, de az is lehet, hogy akár egyetemen, akár egy felnőttképzőnél valami egészen más szakmát tanulnánk ki. Sőt, akár coach-hoz is fordulhatunk, aki segít kicsit rendet tenni a fejünkben uralkodó káoszban, hogy aztán minél hatékonyabban és sikeresebben szerezzük meg azt a munkát, ami a BudapestÁllás oldalán számunkra teljesen ideálisnak tűnhet.

Ha így teszünk napról napra növeljük annak az esélyét, hogy a lehető leggyorsabban rábukkanjunk a tökéletes munkára!