Neked is lehet saját webáruházad: mutatjuk, hogyan! (x)

Neked is lehet saját webáruházad: mutatjuk, hogyan! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fizikai áruházakkal szemben a webshopoknak megvan az az előnye, hogy sokkal nagyobb a potenciális vásárlókörük. Manapság már nem is olyan bonyolult felépíteni egy webáruházat, még mélyreható webprogramozói ismeretek sem kellenek hozzá feltétlenül.

Amire mindenképpen szükséged lesz, az egy webshopmotor, egy frappáns domain név és egy megbízható Sybell tárhely. Na és persze egy sor szabálynak is meg kell felelned.

Nem szükséges, hogy saját fejlesztésű webshopod legyen

A vásárlók számára az a fontos, hogy gyors, áttekinthető legyen a webáruházad, és mobilról is elérhető legyen, méghozzá kompromisszummentesen. Az egyáltalán nem lényeges, hogy egyedi megoldásokkal nyűgözd le őket.

Éppen ezért nem is kell mindenképpen megbíznod egy webprogramozót azzal, hogy fejlesszen neked egy saját online áruházat. Napjainkban már bérelhetsz is webshopmotort. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire az egyéni ízlésedre tudod szabni e konstrukció keretein belül. Ezzel a módszerrel jelentősen lerövidítheted a webáruházad megálmodásától a megvalósulásáig tartó időt.

Így vágj neki a dolognak!

Ha elhatároztad magad, hogy szeretnél egy saját webshopot, akkor meg kell hoznod a legfontosabb döntést: saját fejlesztésű webáruházat szeretnél vagy bérelsz egyet. Mindkettőnek megvan a maga előnye.

A saját fejlesztésű online áruházat teljes mértékig a személyes igényeidre lehet szabni. Ennek ugyanakkor van egy komoly anyagi vonzata. A bérlés esetében egy könnyen kezelhető felületet kapsz, és anélkül is fogod tudni használni, hogy komoly fejlesztői ismeretekre tennél szert.

Lehetőséged van arra is, hogy a két megoldást ötvözd. Egy CMS alapú online áruház számos kiegészítővel is felvértezhető. A WordPress keretrendszer például ingyenesen elérhető, és számos tutorial van a használatáról az interneten.

Kelleni fog egy jó domain név és egy megbízható tárhely

A domain neved kellő körültekintéssel válaszd ki, hiszen ez alapján fogják a vásárlóid azonosítani a vállalkozásodat. Jó, ha ez éppen annyira egyedi, hogy kitűnik a tömegből, de mégis könnyen megjegyezhető.

A tárhely esetében ne csak azt nézd, hogy hol a legolcsóbb. Fontos, hogy gyors és biztonságos legyen a weboldalad, ehhez pedig meg kell találnod a megfelelő szolgáltatót. Olyat válassz, amelyik kiemelten odafigyel a biztonságra, hiszen a te érzékeny adataid mellett az ügyfeleidére is gondolnod kell!

A szabályok szigorúak

A webáruházakra komoly szabályok vonatkoznak, amelyek a vásárlók érdekeit védik. Online áruházat nem üzemeltethet akárki, legalább egyéni vállalkozónak kell lennie annak, aki nyitni szeretne egy webshopot. Annak megnyitását továbbá szükséges bejelenteni a helyi önkormányzat számára.

Minden webshopnak rendelkeznie kell SSL tanúsítvánnyal. A GDPR-nak megfelelő adatkezelési tájékoztató, továbbá az Általános Szerződési Feltételek megléte ugyancsak elengedhetetlen.