Többséget szerzett egy brókercégben a Tiborczhoz köthető Gránit Bank

Többséget szerzett egy brókercégben a Tiborczhoz köthető Gránit Bank

Tiborcz István (Fotó: Németh Dániel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Gránit Bank többségi tulajdont – 50 százalék plusz egy szavazatnyi részesedést – vett az Equilor Befektetési Zrt. brókercégben. A több mint 30 éves magyar befektetési szolgáltató változatlan menedzsmenttel folytatja működését – közölték a társaságok az MTI-vel pénteken. A tranzakció nem érinti az Equilor Alapkezelőt.

Közölték: a részesedésszerzést követően az Equilor Befektetési Zrt. neve, vezetése nem változik, a szolgáltatót továbbra is Gereben András elnök és Szécsényi Bálint vezérigazgató, a Budapesti Értéktőzsde korábbi alelnöke irányítja majd, akik megtartják 49,9 százalékos tulajdonrészüket. A tranzakció zárásához a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal engedélye szükséges.

A közlemény szerint a tranzakció mindkét társaság és ügyfeleik számára előnyös: a Gránit Bank ügyfelei számára bővül a befektetési-, és privátbanki szolgáltatások köre, míg az Equilor Befektetési Zrt. ügyfelei számára a banki háttérrel erőteljesebbé válik a befektetési szolgáltató növekedése.

A Gránit Bank mostani tulajdonszerzésének jelentőségét az adja, hogy így Tiborcz István, a miniszterelnök veje is közvetve tulajdonosa lesz a brókercégnek, miután az üzletember az érdekeltségébe tartozó BDPST Zrt.-n keresztül néhány hónapja megvette a Gránit Bank többségi tulajdonosa, az E.P.M. Kft. 57 százalékát.