Várhegyi Attila vette meg a Hollóházi Porcelángyárat

Várhegyi Attila vette meg a Hollóházi Porcelángyárat

(Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Orbán Viktor miniszterelnökhöz közel álló üzletember, Várhegyi Attila vette meg a Hollóházi Porcelángyár Kft.-t – derült ki a Szabad Pécs cikkéből. A korábbi kulturális államtitkár, illetve egykori szolnoki polgármester a hétfői állománygyűlésen mutatkozott be a dolgozóknak. A Szabad Pécs szerint jövőbeli elképzeléseit ismertette az üzletember.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kikiáltási áron, 175 millió forintért adta el a Hollóházit, január közepén viszont még nem lehetett tudni, kinek. Várhegyi személyében olyan tulajdonosuk lett, akit korábban már elítéltek hűtlen kezelésért. A Siklósról származó üzletember ekkor vonult ki a politika első vonalából. Ettől még továbbra is aktív maradt, kommunikációs területen kapott megbízásokat, de dolgozott a köztévének és Pécs önkormányzatának is.

A Szabad Pécs szerint Várhegyi mellett mások is kiváltották a több tízmilliós letétért megszerezhető csomagot, amivel licitálni tudtak, de más végül nem tett ajánlatot. A lap úgy tudja, már egyfajta kísérletezés is megkezdődött az épületkerámia, illetve azon belül a tetőcserép gyártására vonatkozóan. Az elmúlt években már folyhatott ez irányú tapogatózás, a Szabad Pécs szerint pedig lehetnek, akik mindebben nagy üzletet látnak.