Ismét összecsaptak az illegális bevándorlók a Vajdaságban

Ismét összecsaptak az illegális bevándorlók a Vajdaságban

Határkerítés. Képünk csak illusztráció (Fotó: DaKub/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Illegális bevándorlók ismét tüzet nyitottak egymásra pénteken a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre – adta hírül az MTI.

A szabadkai Pannon RTV helyszínen tartózkodó stábjának információi szerint afgán embercsempészek nyitottak tüzet, nem hivatalos információk szerint egy sebesültje van az incidensnek.

A makkhetesi városrészbe több egységgel vonultak ki a rendőrök. Egy részük a határ felé vette az irányt, míg a többiek a városban összegyűlt, az erdőből kimenekülő mintegy 150 főből álló migránscsoportot biztosították, és szállítottak el a helyszínről, vélhetően az egyik közeli befogadóközpontba. 

Ez nem az első eset, hogy fegyverrel támadtak egymásra az illegális bevándorlók. Július elején a kelebiai erdőben csapott össze két migránscsoport, és az összetűzésnek halálos áldozatai is voltak. Ezt követően a rendőrség 85 embert vett őrizetbe.

A szerb-magyar határ közelében egyre több illegális bevándorló tartózkodik, és megnőtt az incidensek száma. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező bevándorlók úti célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, az illegális bevándorlók sokszor ismét útra kelnek, és néhány nappal később ismét elérik a magyar határt.

– A Szabadka környéki erdő kedvenc rejtekhelye az átszökést tervezőknek és szervezőknek, korábban is volt már tűzharc itt embercsempészcsoportok között – mondta az incidens kapcsán a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán. Bakondi György szerint ezeket az összetűzéseket konkurens bandák folytatják egymással azért, hogy az adott térségben az embercsempészésből származó üzleti hasznot hogyan lehet learatni.