Egyedül nem megy

Egyedül nem megy

Orbán Viktor és Gulyás Gergely ebédel a Karmelita Kantinban (Fotó: Miniszterelnökség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lehet annyira romos állapotban a honi ellenzék, hogy a kormány ne tudja a bűnbak szerepét kiosztani rá mint olyanra, aki képes botot dugni az ország előre haladó szekerének küllői közé. Gulyás Gergely a Fidesz egyik stabil kampányfelületén, az állami rádió vasárnap reggeli műsorában megismételte: a baloldali ellenzék és nyugat-európai szövetségesei azon dolgoznak, hogy ne kapjanak béremelést a magyar pedagógusok és egészségügyi dolgozók. A kancelláriaminiszter szerint ez a politikai akadálya a megegyezésnek az unióval a magyar helyreállítási alapról. A kijelentésnek nem a csekély valóságtartalom a legérdekesebb vonatkozása. A propaganda mindig hazugság. Nem számít, hogy nemrég Karácsony Gergely főpolgármester éppen arról beszélt, az uniót meg kell győzni, hogy Magyarország jogállam, mert égető szükség van a beragadt közösségi forrásokra. Az a kormányzati hazugság már lelepleződött, hogy az úgynevezett gyermekvédelmi törvény miatt nem jönnek az uniós pénzek. Navracsics Tibor miniszter ezzel kapcsolatos közlése azonban nem valamifajta magánakció lehetett, hanem annak a bejelentésnek az előkészítése, hogy a kormány mely pontokon enged az Európai Bizottságnak a helyreállítási pénzek felszabadítása érdekében. A homofób szagú jogszabály nem volt köztük, hiszen ebben a vitában Brüsszel azt nem kifogásolta.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a négy megjelölt pontban tett engedménnyel elhárult a technikai akadály az EU-val kötött egyezség elől. Brüsszel válasza még nem ismert, ám ha a miniszternek igaza van, s valóban csak olyan fontos, de nem kardinális kérdéseken ment eddig a vita, mint az egyszereplős közbeszerzések aránya, a korrupciós ügyek jogorvoslati lehetősége vagy a törvényalkotást megelőző társadalmi egyeztetés, érthetetlen, miért kötötte a kormány eddig az ebet a karóhoz. Miért kellett megvárni az engedménnyel a forint megroppanását, miért veszített már így is a késlekedéssel százmilliárdokban kifejezhető veszteséget az ország?

De a fő baj a nyilatkozattal mégis az ellenzék kárhoztatása körül keresendő. Egyszerre ismeri be és próbálja eltereléssel leplezni ugyanis a kijózanító igazságot az itthon teljhatalommal rendelkező, 12 éve hatalmon lévő, mégis harmatgyenge kormány: önerőből már nem tudja az általa is jogosnak nevezett bérigényeket kielégíteni az állami humán szférában. Vagyis: Brüsszel nélkül nem megy. Nesze neked, szuverén magyar büszkeség! 

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!