Fájó döntés az aranyhalakról

Fájó döntés az aranyhalakról

Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fájó döntés volt, de meghoztam – ezt mondta Kocsis Máté a kormánypárti frakciók kihelyezett ülésén, amikor egy kérdésre beszámolt arról, ő személy szerint hogyan spórol a rezsiválságban. A Fidesz frakcióvezetője gyermekkora óta szereti a halakat, most azonban kénytelen volt megválni az egyik akváriumától, annak lakóit, az aranyhalakat pedig egy barátja kerti tavában helyezte el.

Kocsis Máté hosszú évek a jól fizetett magyar politikai osztály tagja; polgármesterként, parlamenti képviselőként, bizottsági elnökként, frakcióvezetőként nyilvánvalóan olyan vagyonra tett szert, ami mellett akkor sem jut koldusbotra ő és a családja, ha az energiafogyasztása átlagot meghaladó részét ezentúl nem támogatja az adófizetők közössége. Van, aki érti, mi itt a probléma. Vagyonos frakcióvezető-társa, az LMP-s Ungár Péter nemrégiben lapunknak azt mondta: az ő helyzetében nevetséges volna, ha arról beszélne, hogyan spórol.

Takarékoskodni persze mindig érdemes és hasznos, ám a fideszes politikus nyilatkozata az orbáni hatalmat átható cinizmus mellett a kibontakozó megélhetési válság közepette azt jelzi, hogy a politikusi kaszt nem igazán érti, milyen dilemma elé kerül mostanság a magyar emberek, vállalkozások jelentékeny része. Nem az a kérdés a többség számára, hogy fűthető-e a jakuzzi, a kerti medence, vagy mi lesz az akváriummal, hanem... És itt nagyon sokan tudnának konkrét példákat, cifra jelzőkkel ékesített reakciót mondani a korszerűtlen, átlagfogyasztás alatt nem kifűthető családi házban élőktől a konyhát üzemeltető kisvállalkozókig.

Volt nemrég egy választási kampány örökkévalónak hazudott rezsiárakkal; most, amikor ott fenn hoztak egy fájó döntést, sokak számára kegyetlen az ébredés az álomból. És vannak, nem is kevesen, akik nem tudják, a számlájuknak, vagy a propagandának higgyenek. Az úgynevezett átlagot túllépő fogyasztás nem várt következményeivel szembesülő, a boltokban brutális inflációtól sújtott magyar emberek komiszabbul érezhetik magukat, mint Kocsis Máté kilakoltatott aranyhalai.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!