Hatalmas mellekkel fordul az időjárás Brüsszelben

Hatalmas mellekkel fordul az időjárás Brüsszelben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Itt a fordulat az időjárásban, amit senki nem várt – írja az Origó, én meg vagyok olyan lüke, hogy rákattintok, pedig nem kéne, mivel egyrészt Origó, másrészt pontosan ismerem az előrejelzést, mondhatni, időjóslás-függőként élem a hétköznapokat, mióta mindenféle radarképekből kiválóan kiolvasható a következő egy-két órára várható légköri helyzet. Szóval kattintok, hogy mégis mi az, amit senki se várt, miféle meglepő változással kell szembe néznünk, ha kimerészkedünk otthonaink falain túlra, és tádámm, január közepén akár még havas eső is eshet! Aztabetyármindenit! Hát mivé lesz így a világ? Kész vagyok idegileg. 

De ha már a kormányzati nyilvánosság médiakoronájának ékkövére kavarodtam, sebtiben szerteküldöm a tekintetemet – egyébként szoktam máskor is rendszeresen, munkaköri kötelesség, egyben jó móka betekinteni az egykoron leginkább közszolgálati portál varázslatos buborékjába. (Ezt a közszolgálatiság dolgot komolyan gondolom, a régi Origó tényleg a legkorrektebb híroldalként üzemelt, amíg csak Lázár János be nem sétált panaszkodni, amiért feltárták azon bizonyos hivatali útjának részleteit, és láss csodát, az Origó villámgyorsan a Fidesznél kötött ki. Fogalmazzunk úgy, hogy a Telekom és a kormány stratégiai szövetséget kötött.) 

Na, tehát címoldal. Legfelül tanyázik a vörös háttérrel kiemelt „Rendkívüli” doboz, amiben most épp (szerda kora délután) semmi extra nincs, pedig máskor olyasféléket közöl velünk a szerkesztőség, hogy Hatalmas fordulat a háborúban (nem), Sorsdöntő beszédet mond Putyin (nem), vagy Itt a bejelentés, ami mindent megváltoztat (nem). Amúgy is szolidkás a nyitó felhozatal, a fő hír, hogy Rejtélyes szellem jelent meg a Föld mellett (bolygóközi porról van szó), mellette autóteszt, szélen pedig a szokásos focistafeleségbarinő rovat, konkrétan: „Hatalmas mellű, egzotikus szépség vigasztalja a kispados irányítót – fotógaléria”.

De lássuk a közéletet! 

Az újabb brüsszeli szankciók miatt februártól dízelhiány lehet Európában – no, ebben van igazságmag, tekintve, hogy a MOL valóban gondban lehet a saját, de határon túli finomítójával, persze azért sikerül ide is jó nagy kiemeléssel beletenni, hogy a szankciók miatt volt üzemanyag-áremelkedés (nem). Aztán a neverending story, a brüsszeli korrupciós botrány, ami Brüsszelben valószínűleg már nem annyira hír, tekintve, hogy folyik a nyomozás, kattannak a bilincsek (léteznek ugyanis nem következmények nélküli „rezsimek”), minálunk azonban nem telhet el híradás, hogy ne az elsők között érkezzen a ködös jövőbe bámuló feltételezésekből álló blokk, miszerint aki az Unió bürokráciájában ténykedik, az tutira sáros gazember, hisz ezért van ott, bezzeg Magyarország. Jó a cím: „Nincs vége a brüsszeli korrupciós botránynak: újabb politikusok fognak megbukni”. És jó a fotó is: Ujhelyi István a középpontban. Hiába, ilyen ez a Brüsszel, ahol tud, árt és lop, plusz dollárbaloldal. Ehhez a blokkhoz jön még egy Orbán-tréfa: Ha így haladunk, az EP-képviselők a börtönben saját focicsapatot alakíthatnak. Mondjuk genderküvé csapat lesz, de ezt most hagyjuk. 

Eztán kiderül az is, hogy az európai polgárok továbbra is aggasztónak tartják az illegális migrációt, valamint, hogy a magyar emberek elutasítják a szankciókat, Szijjártó Péter pedig a CNBC-nek adott interjúban védte meg Magyarországot. 

Igazából minden idők egyik legszolidabb pillanatát sikerült megcsípnem az Origó címoldalán, ami szerintem igen szép teljesítmény, nem is bolygatom a dolgot, holnap úgyis visszanézek, addig azzal hitegetem magam, hogy tán normalizálódik a helyzet. 

És nem, a kispados irányítót vigasztaló hatalmas mellű, egzotikus szépség galériájára azért se kattintottam.